Leedi Louise Windsor

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Wessexi printsess Louise)
Leedi Louise Windsor
Sünniaeg 8. november 2003 (20-aastane)
Ristimise aeg 24. aprill 2004

Leedi Louise Windsor (Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor; sündinud 8. novembril 2003) on Briti kuningliku perekonna liige, Edinburghi hertsog prints Edwardi ja hertsoginna Sophie tütar, kuninganna Elizabeth II lapselaps ja kuningas Charles III vennalaps.

Valitseva monarhi järeltulijana meesliinis on tema tiitliga nimi Tema Kuninglik Kõrgus Wessexi Printsess Louise. Kuid kui tema vanemad abiellusid, otsustasid nad, et nende lastest saavad krahvi(nna)d, mitte prints(ess)id tiitliga Tema Kuninglik Kõrgus. Selle põhjuseks oli soov vältida lastele muidu langeda võivaid kuninglikke kohustusi. Kuid kuna kuninganna pole välja andnud vastavat korraldust, on Louise ikka printsess, olenemata sellest, kuidas teda igapäevaelus nimetatakse.

Leedi Louise on troonipärimisjärjekorras 15. kohal oma noorema venna Jamesi järel.

Sünd[muuda | muuda lähteteksti]

Leedi Louise sündis enneaegsena 8. novembril 2003 Surreys pärast seda, kui tema ema Wessexi krahvinna oli kiirabiga Frimley Parki haiglasse toimetatud. Louise'i isa polnud sünnituse ajal kohal. Ettevaatusabinõuna viidi Louise St. George'i haiglasse Londonis, krahvinna jäi aga Frimley Parki, kuni ta seisukord oli piisavalt hea, et lahkuda. Louise sündis keisrilõikega, mis oli vajalik krahvinna verekaotuse tõttu, mis ohustas nii ema kui ka last.

Ta lahkus haiglast 23. novembril 2003 ja ta nimi avalikustati 27. novembril 2003. Louise ristiti Windsori lossis 24. aprillil 2004, tema ristivanemad olid lord Ivar Mountbatten ja Leedi Sarah Chatto.