Volga Laevakompanii

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Volga laevandus)
Волжское пароходство
Volga Laevakompanii
Asutatud 1843 Nižni Novgorod  Venemaa
Peakorter Nižni Novgorod  Venemaa
Valdkonnad laevandus
Tooted kauba- ja reisijavedu
Teenused transport, turism
Käive 4,067 miljardit rubla (2010)
Töötajaid 3245 [1]
Tütarettevõtted Vodohod, Volga-Flot-Tur, Volga-Flot-Tanker
Koduleht http://www.volgaflot.com/

Volga Laevakompanii (täielik ametlik nimetus alates 18. augustist 1998 vene keeles Открытое акционерное общество Судоходная компания «Волжское пароходство» - Otkrõtoje aktsionernoje obštšestvo Sudohhodnaja kompanija "Volžskoje parohhodstvo", lühike vorm: vene keeles ОАО «СК «Волжское пароходство»; eesti keeles Avatud aktsiaselts Laevakompanii „Volga Laevakompanii“, lüh. OAO SK Volga Laevakompanii, ka OAO Volga-flot) on Venemaa laevakompanii, mis on registreeritud Nižni Novgorodis Volga ääres Venemaal.

Laevakompanii moodustati alates 1. detsembrist 1954 NSV Liidus olnud Volga Ühendatud Jõelaevakompaniist (vene keeles Волжское объединённое речное пароходство, lühend ВОРП), mis 24. märtsil 1994 muudeti aktsiaseltsiks, esialgselt (vene keeles Акционерное общество открытого типа Судоходная компания «Волжское пароходство»), lühivorm AO Volga flot.

Laevandusettevõte on asutatud 1843. aastal ja on oma andmeil vanim tegutsev laevafirma Venemaal.[2] Aktsiaselts tegeleb kauba- ja reisijaveoga, 2010. aasta kaubaveomaht oli üle 5 miljoni tonni. Ettevõtte tegutsemispiirkond on Loode-Venemaal, Moskva oblastis ning Volga ja Kama jõel, samuti Volga-Doni ja Valge mere – Läänemere kanalil. Volga laevandusel on üle 250 laeva. 2009. aasta lõpul telliti laevastiku uuendamiseks kümme 140 m pikkust kaubalaeva (projekt RSD44).

2011. aastal müüdi riigi osalus Volga Laevakompaniis.

2011. aastal sai laevakompanii suurimaks aktsiaomanikuks firmas Havensight Shipping Cyprus Limited lõppkasusaajaga Vladimir Lissini isikus.[3]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]