Vladimir Politov

Allikas: Vikipeedia
Vladimir Politov (2015)

Vladimir Petrovitš Politov (vene keeles Владимир Петрович Политов; sündinud 6. detsembril 1970 Batagais Verhojanski rajoonis Jakuudi ANSV-s) on Venemaa muusik (laulja ja kitarrist), popansambli Na-Na liige, Venemaa Föderatsiooni teeneline kunstnik.

1990. aastal pääses ta konkursi kaudu popansambli Na-Na koosseisu, esialgu basskitarristina, kuid üsna varsti sai ta ansambli lauljaks. Ansambliga on Politov käinud rohkesti esinemas väljaspool Venemaad, sealhulgas Saksamaal, Türgis, USA-s ja Iisraelis. Esinetud on ka Pariisis. Politov on Na-Na põhikoosseisus tänini. Kolm ansambli liiget, sealhulgas Politov, said 2001. aastal Venemaa presidendi seadlusega Venemaa teenelisteks kunstnikeks.

Päritolu ja haridustee[muuda | muuda lähteteksti]

Vladimir Politov on sündinud Põhja-Jakuutias asuvas Batagai alevis. Tema vanemad olid Batagaisse sattunud suunamisega pärast õppeasutuse lõpetamist; tegelikult oli isa pärit Sverdlovski oblastist ja ema Petropavlovsk-Kamtšatskist. Politov lõpetas Batagai keskkooli ja kohaliku muusikakooli (õppis seal klarnetit ja kitarrimängu). Asus õppima Riia tsiviillennunduse inseneride instituuti, kuid pärast kolmandat kursust jättis instituudi pooleli, sest otsustas pühenduda muusikukarjäärile.[1]

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]