Vikipeedia arutelu:Üldine KKK

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Aga kui igaüks tänavalt saab seda oma suva järgi redigeerida, mis usaldatavusest siin saab rääkida? Tsiteerin Vikipeedia hoiatust: Vikipeedia ei saa garanteerida siin leiduvate andmete paikapidavust. Neid võivad olla äsja muudetud, vandaalide poolt laastatud või ümber tehtud kellegi poolt, kelle arvamus ei vasta antud eriala üldtunnustatud teadmistele.

Minu meelest on see inglise viki vastavalt leheküljelt võetud. Andres 19:30, 23 Nov 2004 (UTC)
Ausalt yteldes ootaksin ma selle punkti alt pigem juttu, miks Vikipeediat yldiselt ikkagi usaldada võib. Aga väljatõstetud lõik kinnitab rohkem, et ega saa jah, mine parem mujale. Arusaamatu. --Oop 17:42, 24 Nov 2004 (UTC)

Korduma kippuvad küsimused vs KKK[muuda lähteteksti]

Mis on Vikipeedia:Korduma kippuvad küsimused ja Vikipeedia:KKK artiklite vaheline suhe? Kas see esimene oleks kuidagi KKK "Üldised KKK-d" -osa esimese lingi: "KKK-ste ülevaade" alla käiv? --TarmoK 12:09, 12 Apr 2005 (UTC)

Minu meelest tuleks "KKK-ste ülevaade" linkida siia. Andres 12:20, 12 Apr 2005 (UTC)

Sina vs Teie[muuda lähteteksti]

Olen ma nüüd vanamoeline, või .. aga eelistaksin näha tekstides Teie kasutamist Sina asemel. Oleks kena kuulda mis arvamusel teised on --TarmoK 25. august 2005, kell 16.04 (UTC)

Jah, tegelikult õige küll. Omavahel ütleme "Sina", väljasseisjale "Teie". Andres 25. august 2005, kell 16.42 (UTC)

Vikipedandid[muuda lähteteksti]

"Vikipeedialaste" või "Vikipeedia kasutajate" asemel sobiks siinse artikli konteksti ehk "Vikipeedia kaastöölised". Kasutaja on ka lugeja, kes otseselt siiski sisu eest ei vastuta (tema teadmised konkreetsel teemal võivadki vaid siit pärineda). "Kaastööline" on aga vana kena eestikeelne sõna ja hõlmab igayht, kes käe valgeks teeb. Pikemas perspektiivis võiks kasutada sõna "vikipedist" - just "entsyklopedisti" eeskujul, ilus traditsioon ja puha. --Oop 26. august 2005, kell 02.17 (UTC)

Täiesti nõus. Aga arvan, et alajaotusesse "Kes vastutab..." sobib sisuliselt "Vikipeedia kasutajad", sest seal ju öeldakse, et kui loed ja ei paranda, siis vastutad. Andres 26. august 2005, kell 04.49 (UTC)

Korduma Kippuvad Küsimused[muuda lähteteksti]

Vaatan ja vaatan seda lehte ning minumeelest ei ole selle inglise keelest tõlkimisel sügavat mõtet. Nime kohaselt peaksid need küsimused, mida siin käsitletakse olema korduvad aga mulle millegipärast tundub, et eesti Vikipeedias korduvad veidi teistsugused küsimused. Meil 99% inimestest ei teagi mis on Nupedia, samuti pole meil oma IRC kanaleid kuhu inimesi suunatakse jms. Minu ettepanek on selline, et siia tuleks koondada küsimusi ja vastuseid, mida uued vikipedistid on küsinud nt. üldises arutelus või kuskil artikliaruteludes. Osaliselt saab seda teha kohe - võtta küsimusi üldisest arutelust näiteks ja käia läbi mõned kasutajaleheküljed aga põhimõtteliselt peaks see lehekülg täienema ajapikku just eelpool kirjeldatud moel.--Boy 10. september 2005, kell 21.20 (UTC)

Boyga nõus. Nupedia on üldse liiva jooksnud ja seda pole tarvis mainida. IRC-kanali võib teha, kui soovi on, kuid seni seda tõesti pole ning arvan, et parem ongi. Aga orienteeruma peaks eelkõige nendele küsimustele, mida esitavad need, kes kahtlevad sellise ettevõtmise perspektiivikuses ja vajalikkuses. Samuti tuleks tõesti võtta uute vikipedistide küsimusi. Andres 11. september 2005, kell 03.00 (UTC)