Mine sisu juurde

Vikipeedia:Kustutamisarutelud/JK Welco Elekter III

Allikas: Vikipeedia

Esitan kustutamiseks, sest Rahvaliiga meeskonnad ei ole sportlikust seisukohast piisavalt olulised ja nende kohta puudub sõltumatu info. EJL ei registreeri isegi mängijaid. --Metsavend 15. oktoober 2012, kell 12:38 (EEST)

Kas subjektiivne hinnang, et rahvaliiga ei ole piisavalt oluline, on piisav, et artiklit kustutada. Ma saan aru, kui tegu oleks mingisuguse suvalise külaturniiriga, kuid kuna seda EJL korraldab oma egiidi all, siis on tegu kindlasti Eesti jalgpallipüramiidi osaga. Protokollid koos mängijate nimekirja ja mängu statistikaga EJLi kodulehel üleval. Seega on tegu tegelikult kindla reglemendiga liigaga, kus, tõsi küll, on võistkondadel vaja rohkem organiseerida, kui liigameistrivõistlustel. Ei ole nõus artikli kustutamisega!

Minu subjektiivne hinnang ütleb samuti, et see ei ole piisavalt tähelepanuväärne. Kui vaadata praegu käivaid Eesti karikavõistlusi, siis sinna pääses Rahvaliigast üksainus meeskond, mis tähendab, et Rahvaliigal pole korralikku väljundit. Minu meelest piir käikski sealtkohalt, et rahvaliiga ei tuleks arvesse, aga sealt kõrgemad liigad küll. Las teised arvavad ka midagi. Taivo 15. oktoober 2012, kell 23:13 (EEST)[vasta]

Kustkohast see loogiline on? Karikavõistlustel osalemiseks ei ole kohustust ka kõrgemate liigade klubidel. Tean ise, et ka paljud kõrgema liiga klubid loobuvad vabatahtlikult eesti karikavõistlustel osalemast: see ei ole mitte kohustus vaid võimalus. Ja see, et rahvaliiga võistkondadele anti EJLi poolt luba osaleda karikavõistlustel, vastupidiselt Teie väitele, just näitab seda, et Rahvaliigal ON VÄLJUND!! Kuigi paljud võistkonnad seda ei kasuta, siis neil on selleks võimalus. Järelikult on ka RLi klubid eesti jalgpallipüramiidi üks osa ning seega võiksid omada wikipeedia artiklit!!

Tähendab, tahaksin jõuliselt kaevata - administraatorid ei ole piisavalt kursis eesti jalgpallimaastikuga ning nende ignorantsuse tõttu kaob vikipeedia keskkonnast igati relevantne artikkel! Olen väga selgelt üleval pool põhjendanud, mille tõttu on antud artikkel vajalik!

Ma küll ütleks, et põhjendust pole. Isiklikult arvan küll samuti, et rahvaliiga võistkondadest artikleid pole mõtet teha (muide ma arvan, et ka teise liiga meeskondadest pole neid mõtet tekitada). Põhjus on tegelikult see, et sellise tasemega võistkondade artiklitega ei jõua mitte keegi regulaarselt tegeleda ja varsti pärast loomist on need lihtsalt ajast ja arust. -- Ahsoous (arutelu) 16. oktoober 2012, kell 00:16 (EEST)[vasta]
Kui sa vaatad artikleid JK Welco Elektri teiste võistkondade kohta, siis neid uuendatakse pidevalt - meil on selleks isegi oma tiim, kes sellise tegevusega tegeleb. Kui administraatorid arvavad, et ka teise liiga võistkondadest ei ole mõtet artikleid teha, siis mul ei ole midagi lisada... Kas te olete ingliskeelses wikipedias näinud, et näiteks Inglismaa liigajalgpalli kõik 17+ liigat on wikipedias esindatud ning enamasti on kõikidest klubidest ka artiklid olemas. Kui sama artikli lisaksin ingliskeelsesse wikipediasse, ei teki kindlasti probleemi, et administraatorid selle maha võtavad. Kuna rahvaliiga võistkondadel on võimalus osa võtta eesti jalgpalli karikavõistlustest, siis saab neid otseselt Eesti jalgpallipüramiidi osaks pidada. Karikavõistlustest osa võtmine näiteks toob kaasa selle, et igal rahvaliiga võistkonnal on potentsiaalselt võimalik mängida Euroopa liiga eelringis. Iseasi kui reaalne see tegelikkuses on... Tähtis on põhimõte!!
Ei maksa valetada. Ingliskeelses vikipeedias on tõesti artiklid kõikidest liigadest, aga sugugi mitte madalamate liigade klubidest. Mõnest üksikust tõesti on, aga need on ka ligi 100- aastase ajalooga klubid. On kohatu võrrelda Inglise jalgpalli Eesti rahvaliigaga. Põhimõtted on tõesti tähtsad ja ka Vikipeedias on mõni selline, näiteks 6. punkt. Igasugu infot ei kuhjata Vikipeediasse lihtsalt sellepärast, et see olemas on. Ma vaataksin huviga, kui kaua püsiks artikkel en:JK Welco Elekter III. Kui mõni rahvaliiga meeskond peaks Euroopa liiga eelringi jõudma, siis võib sest tõesti artikli teha, seni aga võib seda käsitleda tasuta reklaamina ja tuleb kustutada. --Metsavend 16. oktoober 2012, kell 14:13 (EEST)
Ma ei ole küll jurist, aga 6. punkt kohe kindlasti ei ütle seda, et igasugu infot ei kuhjata Vikipeediasse. Eesti Jalgpalliliidu kodulehel kättesaadaval olevad mänguprotokollid (http://jalgpall.ee/rj_tables.php) JK Welco Elekter III mängude kohta peaksid sobima 6. punktis välja toodud allikate usaldusväärsuse kriteeriumidele. Seda artiklit ei saa mitte kuidagi lugeda ka reklaamiks, sest siin ei ole välja toodud ühtegi reklaamile viitavat elementi. Rääkides inglise liigasüsteemist, siis otseloomulikult üks on saanud areneda juba üle saja aasta ning teine on kujunenud välja viimase kümnekonna aastaga. Aga tähtis on ikkagi süsteemi olemasolu ja see, et liiga tegutseb EJLi egiidi all (st on seotud Eesti jalgpallipüramiidiga. Või administraatorid ütlevad, et rahvaliigat ei peaks lugema osaks Eesti jalgpallisüsteemist?
Jah, muidugi on Rahvaliiga osa Eesti jalgpallisüsteemist, aga igast süsteemi mutrikesest ei pea olema artiklit. Selle asemel, et siin vaielda võiks kirjutada korraliku artikli Rahvaliigast. --Metsavend 16. oktoober 2012, kell 15:38 (EEST)
Sel juhul tahaksin öelda MOTT: kui rahvaliiga on osa eesti jalgpallisüsteemist ja antud võistkond on osa rahvaliigast, siis järelikult on võistkond osa ka eesti jalgpallisüsteemist ning artikli olemasolu on igati põhjendatud. Seega palun, administraatorid, võtta antud artiklilt ära kustutamismärge ja muutmiskeeld!!! Keegi võiks muidugi ära teha artikli rahvaliigast, kuid kahjuks see mina ei ole. Ometi lingiksin hea meelega artikli Tartu JK Welco Elekter III selle rahvaliiga artikliga, kui see peaks kunagi reaalsuseks saama!
Türi Põhikooli 3b klass on ka osa Eesti haridussüsteemist, aga eraldi artiklit sellest Vikipeediasse ei tule. Ja siinsel artiklil ei ole paremat põhjendust. --Metsavend 16. oktoober 2012, kell 16:02 (EEST)
See on suhteliselt Türi Põhikooli 3b klassi tasemel vastus ka... Ootaks natukene paremat põhjendust. Türi Põhikoolist on artikkel ju põhjendatud? Sest sinu toodud näite järgi on Welco Elekter III ja Türi Põhikool samal tasandil, mitte Türi Põhikooli 3b klass.
Vabandust, aga rahvaliiga ei kuulu Eesti liigajalgpalli süsteemi. Ja üleüldiselt mulle tundub, et praegusel ajal on Eesti Meistriliiga tasegi nagu suht kesine, kui isegi Luksemburgi liiga on tugevama tasemega, niisiis ma küll ei saa sugugi kindel olla võistkonna tähelepanuväärsuses. Ahsoous (arutelu) 16. oktoober 2012, kell 16:06 (EEST)[vasta]
Artikli tähelepanuväärsus ei sõltu ju mängutasemest, vaid faktist, et tegu on reaalselt eksisteeriva (nagu võib näha Eesti Jalgpalli Liidu ametlikest andmetest - http://jalgpall.ee/rj_tables.php)võistkonnaga. Tõsi, Rahvaliiga ei ole seotud otseselt eesti liigasüsteemiga, aga karikavõistluste läbi on see ometi seotud üldise Eesti jalgpallisüsteemiga. Sinu loogikast lähtudes ei vääri Eesti jalgpall meistriliiga klubid Vikipeedia artiklit kui liiga tase on madalam kui Luksemburgi liiga tase (mis on tegelikkuses üpris rumal näide).
Vat see, et kas rahvaliiga võistkond eksisteerib või mitte, pole ju ka päris selge. Täna on, homme enam mitte. Ja tähelepanuväärsus sõltub sportlaste puhul väga palju just nende tasemest. Mehest, kes läbib maratoni 4 tunniga ei pea artiklit tegema, küll aga võib kui see on joostud 100-aastasena. Ja jalgpallivõistkondi on Eestiski tuhandeid ning kuskile tuleb piir tõmmata. Näiteks inglisvikis on küll selge, et võistkond peab olema liigasüsteemis ning selleks, et mängijast artiklit kirjutada, peab ta mängima professionaalses klubis (küll mõningate eranditega). Aga nüüd sellest ajendist, miks artikkel lukustati – ma ei saa kindel olla, aga oletan, et põhjuseks oli kustutusmärkuse (korduv) mahavõtmine. Selle asemel, et seda teha, võinuks sa üritada põhjendada, miks artikkel peaks alles jääma - samas pean nentima, et tegelikult siiani ma otsest põhjust säilitamiseks ei näe. Nüüd kommentaar teksti kohta - "legendaarse Mikk..." anna andeks, aga isikut, kes esimest hooaega treener on ja mängijana riigi meistrivõistluste tasemel nagu rohkem varumängija, legendaarseks nimetada, on ikka vist nagu liialdus. -- Ahsoous (arutelu) 16. oktoober 2012, kell 16:59 (EEST)[vasta]
Tõsi, tunnistan oma viga - kuna olen vikis uus, siis ei teadnud kuidas kustutamismärkele reageerida - nüüd olen igati üritanud antud artikli relevantsust põhjendada. Olen ka nõus, et igast suvalisest sõprade pundist, kes reedeti palli mängib, ei peaks olema Vikipeedias artikkel. Ometi, kui vaevuksite klikkama lingile ja uurima seda veidi, mida ma siia olen juba 2 korda postitanud (http://jalgpall.ee/rj_tables.php), siis näeksite, et tegu on reaalselt rahvaliiga hooaja läbi teinud võistkonnaga, kes pääses 1/16-finaali. Nagu välja tõite, siis inglisevikis on õigus artiklit omada klubidel, kes on seotud AMETLIKU inglise liigasüsteemiga. See tähendab, et ka 21-liigatasandi klubil on õigus omada artiklit - sõltumata nende mängutasemest. Ja ma arvan, et eestikeelse Vikipeedia administraatorid ei ole piisavalt pädevad hindamaks, kas Inglimaa 21-liigatasandi (mis omakorda jaguneb veel mitmeks tugevusgrupiks) tase on kõrgem kui Eesti Rahvaliiga oma. Kuna aga Rahvaliiga on läbi Eesti karikavõistluste otseselt seotud Eesti ja ühtlasi ka kogu Euroopa jalgpallisüsteemiga, rääkimata sellest, et seda turniiri organiseerib Eesti Jalgpalli Liit, siis on JK Welco Elekter III-l sama suur õigus omada Vikipeedia artiklit kui Inglise 21-liigatasandi klubil!! Ja Mikk Valtnast - kuna tegu on mehega, kes ainsa eesti sportlasena taasiseseisvumise järel on mänginud nii korvpalli kui ka jalgpalli meistriliigas, siis on teda "legendaarseks" igati mõjuv põhjus nimetada!

Mida peaks tähendama Kategooria:Vigase mustriga riietus -- Ahsoous (arutelu) 16. oktoober 2012, kell 00:21 (EEST)[vasta]