Vikipeedia:Kustutamisarutelud/Artur Ööpik

Allikas: Vikipeedia

Kas iga muusikakooli õpilast võib muusikuks nimetada? --Metsavend 19. august 2007, kell 06:46 (UTC)

Kui teda võib tuubamängijaks nimetada, siis ka muusikuks. Arvan, ert kui inimene avalikult muusikuna esineb, võib teda muusikuks nimetada küll, isegi kui ta pole päevagi muusikakoolis käinud. Andres 19. august 2007, kell 09:35 (UTC)
Keegi vahetas sünniaasta 1993 1992 vastu. Peaks vist üldse välja võtma, sest allikat sünnidaatumi kohta pole. Andres 28. oktoober 2007, kell 08:52 (UTC)

Ma muutsin oma sünniaasta ära, sest ma pole 1993 sündinud, vaid 1992 ;)

Mulle tunduvad need ühelauselised laste (ja ka täiskasvanute) artiklid täieliku jaburdusena. Ja ma arvan, et mitte ainult mulle. Siia ei ole isegi lisatud, millega on silma paistnud, mida saavutanud. Kas tõesti peab Vikipeedia olema isikuandmete esmaavaldaja? Paluks Vikipeedia reeglid paika panna. --Tiuks 10. mai 2008, kell 16:33 (UTC)
Absoluutselt nõus.--WooteleF 10. mai 2008, kell 17:51 (UTC)
Kui pole lisatud, mis on saavutatud, siis on see artikli puudus, kuid mitte veel põhjus kustutamiseks. Andres 10. mai 2008, kell 20:41 (UTC)

Tegelikult on ta hoopis korvpallur. --Metsavend 10. mai 2008, kell 17:58 (UTC)

tore ja naljakas, vabalt või kossupoiss pasunat puhuda ja ka vastupidi Konkurss 2005 Tulemused,
eriti kui tegemist on sama linnaga, ning paistab, et ta käib koolis ja on võimeline inglise keelt õppima
ning on sattunud ka kodulinna veebelehele VI klassi inglise keele olümpiaad (13.04.2005)
mis sellel kõigel wikindusega pistmist on, on esialgu raske tuvastada, uurime edasi.
suwa 10. mai 2008, kell 18:14 (UTC)

Kes mind muidu siia üles pani? :D

Keegi anonüümne kasutaja ip-aadressiga 217.159.144.221--WooteleF 10. mai 2008, kell 18:34 (UTC)

Artur Ööpik on esinenud avalikul kontserdil solistina, nii et teda võib tuubamängijaks nimetada küll. Peale selle on ta Eesti muusikakoolide tuubamängijate konkursi võitja. Kas sellest piisab, et temast artikkel teha, see on omaette teema. Andres 10. mai 2008, kell 20:41 (UTC)

Mina leian, et selle artikli võiks kustutada. Ma ei poolda artiklite kirjutamist tundmatutest inimestest, ammugi veel kooliõpilastest. Võib-olla kunagi peaks temast tõesti artikli kirjutama aga praegu ei tohiks siin sellist kirjajuppi olla. iffcool 10. mai 2008, kell 20:53 (UTC
Kaldun ka pigem kustutamise poole. Avalikel kontserditel esinevad ka lasteaialapsed paljudes valdades näiteks emadepäeval. Neid kontserte võidakse kajastada kohalikes infolehtedes, ei saa ju sellepärast igast lasteaialapsest, keda kusagil mainitakse, artiklit teha. --Metsavend 10. mai 2008, kell 20:58 (UTC)

Ma ei saa viimasest parandusest aru. Tema sünniaeg on ju siin kirjas. --Metsavend 10. mai 2008, kell 20:58 (UTC)

Sellisel juhul peaks ma vist oma väikesest vennast ka artikli kirjutama. Ta õpib muusikakoolis trompetit ja on kohaliku puhkpilliorkestri koosseisus mitmel pool esinemas käinud. Kuulsus missugune :D iffcool 10. mai 2008, kell 21:05 (UTC)
Seda ma püüangi selgeks teha, et lapsed on meil nagunii tublid ja nendest ei ole mõtet vikis kirjutada. Entsüklopeedia on ikkagi koht, kus leiab asjalikku infot. Me ei pea olema ajakirjandus, et kui kirjutatakse, siis peab vikis ka olema. Kohalikud lehed (kodulehed) peavad noorte tegevusi kajastama. Alaealiste kohta peaks olema meil reeglid. --Tiuks 10. mai 2008, kell 21:15 (UTC)
Liigutaks selle nn. artikli kasutajaleheküljele Kasutaja:Arturö. Siis ei pea seda kustutama. Muidu aga sooviksin ma seda artiklit küll loojakarja saata. iffcool 11. mai 2008, kell 09:07 (UTC)

Mina ei leia, et peaks tingimata kustutama. See esinemine pole võib-olla oluline, aga ta on ikkagi kahekordne üle-eestilise konkursi võitja. Andres 11. mai 2008, kell 09:28 (UTC)

Mis see siia puutub, mitme kordne konkurssi võitja ta on. Mu vend (vaata näide eespool) mängib Kose Pasunakooris ja ta on kooriga ka mitmeid autasusid võitnud ning ikka päris paljudes kohtades esinenud. Ta on samuti Kose valla laululapse konkursil mitmeid kordi esikolmikusse tulnud ning valla talimängudel noorte arvestuses males, kabes ja võib-olla veel milleski esikohti saanud. Osa võtnud olümpiaadidest jne. Mis see siia puutub! Kas ma peaksin temast ka artikli kirjutama? Või trüki Googli otsingusse minu nimi. Vaata mida leidad näiteks esimeselt viielt leheküljelt. Võta veel viimaste aastate Kose Teatajad ka ette ja näed, et sellisel juhul võiks minust veel oluliselt pikema artikli kirjutada. Aga kas mina olen nii oluline tegelane, et mind peaks kohe entsüklopeediasse pistma – Ei! iffcool 11. mai 2008, kell 09:43 (UTC)
Noh, Artur Ööpik on kahel korral võitnud üleriigilise konkursi individuaalalal. Nii et siin on vahe. Juhtum on piiripealne, aga mina ei leia, et peaks tingimata kustutama. Andres 11. mai 2008, kell 09:45 (UTC)
Juhtum ei ole piiripealne ja just seda ma püüangi selgeks teha. Kas sa ikka kujutad ette, kui palju konkursse igal aastal Eestis toimub ning kui suur on nende inimeste arv, kes mingit konkurssi võitnud on? Ainuüksi minul on kapisahtlis üksteise otsa kuhjatud üle 3 cm erinevaid diplomeid. iffcool 11. mai 2008, kell 09:54 (UTC)
Ma ei tea, kui suur see arv on. Aga mis tähtsus sellel on? Kas Sa oled võitnud mõne üleriigilise konkursi? Andres 11. mai 2008, kell 09:57 (UTC)
Tahad sa öelda, et pole tähtis palju selliseid konkursse on ja, et olulisem oleks kindlaks teha, palju mina võitnud olen?
Ma tahan öelda, et me ei saa luua ega tohi tekkida lasta artiklitel kõigi nende inimeste kohta. Me tegeleme siin ju entsüklopeedia kirjutamisega, mitte kõigi eestlaste eluloo ja saavutuste talletamisega.
Ja ära proovi väita, et ainult osa eestlasi on üldse kunagi mingeid konkursse võitnud. Ma ei taha kuulda iga sellise artikli juures, mis kustutamist ootavad, mingeid jaburaid vastuväiteid. Tuleb mõni teine artikkel ja seal on uus põhjus, et "seda artiklit ei tohiks kustutada, sest kas tema kes ... ei vääriks siis artiklit". Nõnda on see aga surnud ring, sest lõppkokkuvõtes annab iga artiklit mingi põhjusega välja vabandada ja lubada selle edasist eksisteerimist.
Kui puuduvad reeglid siis tuleb need luua. Reeglid ei tohi olla aga kõikelubavad vaid entsüklopeediale kohased. iffcool 11. mai 2008, kell 10:13 (UTC)
Jah, minu meelest ei ole konkursside arv tõesti tähtis. Arvan, et üleriigilise konkursi võitmine (ka noorte kategoorias) on saavutus, mille puhul tuleks artiklit vähemalt kaaluda. Kui Sina oled mõne sellise konkursi võitnud, tuleks vähemalt kaaluda artiklit Sinu kohta, kui aga mitte, siis see seletab, miks Artur Ööpikut Sinule eelistatakse.
Mina ise arvan, et üleriigilise konkursi võitmine võiks olla saavutus, mis juba arvesse tuleb. Eeldus on muidugi, et see on avalike allikate põhjal tõendatav. Arvan küll, et kõigil eestlastel selliseid saavutusi ei ole. Ka mina ei poolda artikleid kõigi eestlaste kohta. Meil on lahkarvamus ainult tähtsuseläve asjas. Küllap on igaühel selle kohta oma arvamus. Küllap Vikipeedia tähtsuselävi ajapikku paika loksub. Tundub, et praegusel juhul on minu arvamus vähemuses. Aga ma tohin ju seda esitada, eks ole?
Kuigi mina seda ei väitnud, on minu meelest ilmne, et ainult osa eestlasi on mingeid konkursse võitnud. Mina rääkisin ainult üleriigilistest konkurssidest. "Ma ei taha kuulda iga sellise artikli juures, mis kustutamist ootavad, mingeid jaburaid vastuväiteid." Selline vastuväide on minu meelest jabur:-) See artikkel siin ei ole isegi mitte kustutamiseks esitatud, kuigi tundub, et seis on praegu 4:1 kustutamise kasuks. Kui see seis ei muutu, siis artikkel kustutatakse. Vist oleks hea teha hääletus.
Reeglid seatakse paika konsensuse alusel. Kui konsensus välja kujuneb, paneme selle reeglitesse kirja. Selleks et konsensus kujuneks, tuleb asjad konkreetsetel näidetel läbi arutada. Sellest, mis on entsüklopeediale kohane, on inimestel erinevad arusaamad. Reeglid ei saa asju lõpuni paika panna. Sellepärast ongi tarvis piiripealsete juhtumite arutamist. Andres 11. mai 2008, kell 11:07 (UTC)

Selles suhtes olen ma nõus, et iga artiklit tuleb vaadata eraldi ja kui läheb suuremaks vaidluseks tasuks korraldada hääletus ehk isegi.--WooteleF 11. mai 2008, kell 14:06 (UTC)

Ma olen nõus rohkem iffcooliga: pole vajadust iga andeka laste kohta Vikipeediasse artiklit kirjutada. Tean ise mitu õpilast, kelle saavutused on üsna kõrged, isegi rahvusvahelisel tasemel. Arvan, et see peab olema vähemalt Euroopa või maailma taseme võistustel 1. koht selleks, et sellest inimesest artiklit luua. Pakun teha mingit osa nagu Andekad noored, kuhu võib neid artikleid panna. Geonarva 11. mai 2008, kell 14:24 (UTC)
Vaatasin järgi ja selgus tõesti, et ma ei ole ühelgi alal Eestis mingiski vanusegrupis esimene olnud. Kõrgeim koht oli teine :)
Aga ma tahtsin öelda, et on väga palju üleeestilisi võistlusi ning enamusel neist on palju vanusegruppe. See, kui keegi midagi võidab, ei tähenda, et ta kohe artiklit väärib. Näiteks ma leian, et kui keegi on vanuserühmas 13–14 eluaastat Eesti meister karatees siis puudub absoluutselt igasugune vajadus artikliks. Kui aga on tegemist inimesega, kes läheb Eestit olümpiamängudele esindama siis jäägu ta seal või viimaseks, ikka väärib ta artiklit.
Võistlusi on erinevaid ja mõnel neist on ala vähese populaarsuse tõttu oluliselt lihtsam esikolmikusse jõuda, kui mõnel teisel. Samas on ka alasid , millega kõik kokku puutuvad aga millel suurt keegi võitjaid ei tea. Sellised on näiteks koolinoorte olümpiaadid, mida mina peaksin jupp maad kõrgemaks võistluseks, kui tuubamängijate konkursse. Aga ka näiteks siis, kui keegi võidab bioloogiaolümpiaadi gümnaasiumiosas, siis vähemalt minu arvamuse kohaselt pole tal ikka veel entsüklopeediasse asja aga on väga tõenäoline, et tulevikus tuleb midagi temast kirjutada.
Ning see jutt jaburatest väidetest tuli seetõttu, et sarnaseid artikleid, mille üle on pikalt arutatud, on olnud varemgi ning ikka ja jälle oled olnud (vähemalt minu mäletamist mööda) just sina, kes leiab mingi põhjuse, miks peaks need artiklid mitte kustutatud saama.
Aga mingi hääletuse(d) peaks tegema tõesti. Püüan homme midagi välja mõelda. iffcool 11. mai 2008, kell 21:13 (UTC)
Mina olen Iffcooliga nõus. --Tiuks 11. mai 2008, kell 21:16 (UTC)
Mina ei ole kunagi meelega jaburaid põhjusi välja mõelnud. Asi on lihtsalt selles, et mul on Sinu ja enamiku teiste omast inklusionistlikum positsioon. See aga ilmneb üksnes vaieldavatel juhtudel.
Ma olen Su jutuga põhimõtteliselt nõus. Lahkarvamused tulenevad lihtsalt sellest, et Sul on entsüklopeediaväärilisuse suhtes rangemad nõuded kui minul. Mina paneksin olümpiaadivõitjad ja Eesti esindajad rahvusvahelistel olümpiaadidel küll sisse. Andres 11. mai 2008, kell 23:39 (UTC)

Mul on artilist suva :). Kui tahte kustutada, laske käia.

PS! Ma võitsin 2003. aastal ka selle tuubakonkurssi ära :P

Keegi enam ei soovi seda artiklit kustutada, sest see ei ole enam ühelauseline. Sina tead oma saavutusi kõige paremini ja võiksid need ise lisada (viitega allikale). --Tiuks 14. mai 2008, kell 12:21 (UTC)
Mul on küll mulje, et eelkirjutajad soovivad artikli kustutada põhjusel, et teema ei ole entsüklopeediavääriline. Minu meelest küll kustutada pole tarvis.
Mulle tundub, et vähemalt veebis ei ole andmeid 2003. aasta konkursi kohta. Andres 14. mai 2008, kell 13:25 (UTC)

karikas on olemas ja võin pilti teha :D

Asi on selles, et Vikipeedias ei avaldata originaalinformatsiooni, vaid ainult refereeritakse juba avaldatut. Andres 14. mai 2008, kell 20:15 (UTC)

Hea küll, saan aru.

Praegu töötab ta hoopis perearstina: http://www.kiiliperearst.ee/vastuvotuajad/ --Metsavend 30. september 2017, kell 13:14 (EEST)

Ma olen vahepeal oma seisukohta muutnud ning leian, et noorte võistlused ei tule arvesse. Andres (arutelu) 30. september 2017, kell 16:07 (EEST)[vasta]