Vikipeedia:Kasutajanimi

Allikas: Vikipeedia

Kui registreerid Vikipeedias konto, tuleb sul valida kasutajanimi. Valitud nimi kajastub lehekülgede ajalugudes, kus konto kaastöö omistatakse kasutajanime järgi. Samuti kasutatakse kasutajanime arutelulehekülgedel allakirjutamiseks.

Privaatsuse huvides on soovitatav valida kasutajanimeks pärisnime asemel pseudonüüm. Vikipeedias avalikult tehtud kaastöö uurimine võimaldab hankida teavet sinu huvide ja isiku kohta. Samuti võib tehtud kaastöö pärast ette tulla isiklikke rünnakuid, eriti administraatorite puhul ning vandalismi ärahoidmise ja tühistamise käigus. Kui usud, et pärisnime kasutamine sulle probleeme ei tekita, võid kasutajanimena kasutada siiski ka pärisnime. Juhul kui su võetav kasutajanimi on sarnane mõne tuntud isiku nime või pseudonüümiga, pead sa oma kasutajalehel selgelt välistama igasuguse segiajamise võimaluse.

Kasutajanimi ei tohiks olla eksitav ega solvav.

Kasutajanimeks ei tohi võtta domeeninime ega ka meiliaadressi. Soovitatav on kasutajanimeks mitte võtta ka organisatsiooni nime, kaubamärki jms, sest Vikipeedias ei ole reklaam lubatud ning kasutajakontod on mõeldud personaalsena, mitte kollektiivsena.

Kasutajanime muutmine[muuda lähteteksti]

Kasutajanime muutmise taotluse saab esitada metaviki vastaval leheküljel või sellesisulise erilehekülje kaudu. Enne taotluse esitamist saad siin kontrollida, ega soovitud nimi juba kasutusel pole.

Soovitatav on jätta endale ka eelmine kasutajanimi, et vältida arusaamatusi, kuid see ei ole kohustuslik. Selleks tuleks vana kasutajanimi uuesti registreerida ja suunata see uue kasutajanime juurde.

2014. aasta septembrist bürokraadid enam kasutajanimesid muuta ei saa.