Vebjørn Sørum

Allikas: Vikipeedia

Vebjørn Sørum (sündinud 11. augustil 1998 Gjøvikis) on Norra laskesuusataja.

Vebjørn Sørum tuli laskesuusatamises võistkondlikult 2017. aasta juunioride maailmameistriks, kui võitis Brezno-Osrblies kuldmedali koos Sivert Guttorm Bakkeni ja Jorgen Brendengen Krogsaetteriga.

Alates 2018. aastast osales ta IBU karikasarjas, kus saavutas Idres oma esimese esikümne koha. 2019. aasta laskesuusatamise juunioride maailmameistrivõistlustel, mis toimusid taas Brezno-Osrblies, võitis ta sprindis ja jälitussõidus kulla. Varsti pärast seda võitis ta 2019. aasta laskesuusatamise juunioride Euroopa meistrivõistlustel individuaalvõistluse hõbeda ning koos Hilde Fosse, Randi Sollid Nordvangi ja Sivert Guttorm Bakkeniga segateatesõidus. 2020. aasta laskesuusatamise juunioride maailmameistrivõistlustel Lenzerheides võitis ta veel kaks medalit eraldisõidus hõbeda ja sprindis kulla. Kohe pärast seda võitis ta IBU karikasarja Martello etapil supersprindi, edestades sakslast Simon Schemppi.

2023. aasta EM-il Lenzerheides võitis ta sprindis hõbeda, jälitussõidus ja segateatejooksus kulla (koos Maren Kirkeeide, Karoline Erdali ja Erlend Bjoentegaardiga. IBU karikasarja üldarvestuses saavutas 3. koha. Vendade Bøde ja Laegreidi positiivsed koroonatestid andsod Sørumile võimaluse osaleda 2022–2023 hooaja maailma karikasarja kahel viimasel etapil Östersundis ja Oslos. Pärast eraldistardi 45. kohta oli tal au liituda teatesõidus võistleva Norra nelikuga. Sellel korral tegi ta suurepärase esituse ja võitis koos Endre Strømsheimi, Johannes Dale'i ja Vetle Christianseniga, tõustes esimest korda MK-poodiumile.

Maailma karikasarja etapivõidud[muuda | muuda lähteteksti]

Jrk-nr Kuupäev Võistluspaik Võistlusala
1. 3. märts 2023 Rootsi Östersund Teatetevõistlus 4x7,5 km (*)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]