Vabaduse park

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel on Tallinna pargist; Pärnu pargi kohta vaata Vabaduse park (Pärnu); Tartu pargi kohta vaata Vabaduse puiestik

Peoplats Vabaduse pargis
Vabaduse parkmets

Vabaduse park on park Tallinnas Nõmmel. Park piirneb Sihi, Lõuna, Ravila, J. Mändmetsa, Nõmme-Kase ja Hiiu tänavaga. Pargi pindala on 14,74 hektarit. Pargi lähedal asuvad Sanatooriumi park ja Hiiu park.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Vabaduse park on üks Nõmmele väga omastest parkmetsadest. Sellised männimetsad planeeriti Nõmmele juba 1920. aastate lõpus. 1937. aastal kinnitati linnavolikogus lõplik plaan, mille järgi pidi Nõmmel olema kolm parkmetsa ja kaksteist puiestikku.

Tänapäev[muuda | muuda lähteteksti]

Tänapäeval on Vabaduse park hea koht ürituste korraldamiseks. Pargis on toimunud tänavalaat "Roheliste väravate tänav",[1] Nõmme laste laulupidu ja "Nõmme kevad".[2] 17. juunil 2018 toimus Vabaduse pargis Nõmme IV laulu- ja tantsupäev, mis taaselustas vabariigi algusaegadel Nõmmel toimunud laulupäevade traditsiooni [3] 29. juulil 2007 jõustus seadus, mis võtab Vabaduse parkmetsa kaitse alla.[4]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Pühapäeval toimub Nõmmel taas tänavalaat "Roheliste väravate tänav"". Originaali arhiivikoopia seisuga 24. september 2015. Vaadatud 31. märtsil 2013.
  2. Nõmme kevade üritused uues kohas. Nõmme Sõnumid, 20. mai 2005.
  3. Nõmme IV laulu- ja tantsupäev
  4. Nõmme linnaosa parkide kaitse alla võtmine