Tule lähemale

Allikas: Vikipeedia
Tule lähemale
Closer
Žanr draama
Režissöör Mike Nichols
Stsenarist Patrick Marber
Helilooja Suzana Peric
Peaosades Julia Roberts
Jude Law
Natalie Portman
Clive Owen
Produtsent Mike Nichols
Cary Brokaw
John Calley
Filmistuudio Sony Pictures Entertainment
Aasta 2004
Esilinastus Ameerika Ühendriigid 3. detsember 2004
Eesti 18. veebruar 2005
Kestus 98 minutit
Riik Ameerika Ühendriigid
Keel inglise
Eelarve 27 mln $
Ametlik veebileht
IMDb profiil

"Tule lähemale" (originaalpeakirjaga "Closer") on 2004. aasta USA draamafilm, mis põhineb Patrick Marberi samanimelisel näidendil. Filmi produtsent ja lavastaja oli Mike Nichols ning peaosi mängivad Natalie Portman, Julia Roberts, Jude Law ja Clive Owen.

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Alice Ayres (Natalie Portman) ja Dan Woolf (Jude Law) näevad teineteist esimest korda Londoni kaootilisel jalakäijatetänaval. Alice on ameeriklannast striptiisitar, kes alles Londonisse saabunud; Dan on kohalik edutu kirjanik, kelle tööks surmakuulutuste kirjutamine. Kui Alice teed ületades auto alla jääb, viib Dan ta haiglasse ja nendevaheline armulugu algab.

Aasta hiljem on Dan Alice'i elust romaani kirjutanud ja fotosessioonil ameeriklannast fotograafi Anna Cameroni (Julia Roberts) juures armub mees temasse. Anna keeldub temaga suhet alustamast.

Veidi hiljem kohtub Dan jututoas dermatoloog Larryga (Clive Owen) ja teeskleb, et on Anna, ning lepib Larryga järgmisel päeval kokku kohtumise akvaariumis, kus Anna tihti käib. Larry läheb kohale ja juhtumisi on seal ka Anna, kes Larryle peagi seletab, et teda on ninapidi veetud, ning et ta oli hoopis Daniga jututoas rääkinud. Annast ja Larryst saab peagi paar.

Neli kuud hiljem toimub Annal fotonäitus, kuhu lähevad ka Alice ja Dan. Dan pole ikka veel Annast üle saanud ning nad alustavad salasuhet. Afäär kestab aasta aega, vahepeal abiellub Anna Larryga, enne kui nad oma partneritele sellest räägivad ja nendest lahku lähevad.

Alice hakkab uuesti striptiisitariks ja ühel päeval satub Larry kogemata samasse klubisse, kus ta Alice'i ära tunneb. Alice kasutab nime Jane, aga Larry käsib tal enda päris nime öelda, kuid Alice ei tagane ning väidab, et ta nimi on Jane. Larry üritab veenda Alice't endaga magama, kuid Alice keeldub.

Paar kuud hiljem saab Anna Larryga kokku, et too lahutuspaberitele alla kirjutaks, kuid Larry ei taha endiselt Annast loobuda, ning on nõus seda ainult siis tegema, kui Anna temaga veel viimast korda magab. Anna nõustub, aga Dan saab sellest teada ning nad lähevad lahku. Anna läheb tagasi Larry ja Dan Alice'i juurde.

Larry on Danile rääkinud, et ta kohtas Alice'it striptiisiklubis ja magas temaga. Dan tahab seda aga Alice'i käest kuulda, kuid Alice väidab, et seda pole juhtunud. Ootamatult otsustab Alice, et ta ei armasta enam Dani. Ta ütleb Danile, et magas Larryga ning tahab, et Dan lahkuks. Alice läheb tagasi New Yorki ning passikontrollis selgub, et ta nimi on hoopis Jane Rachel Jones.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]