The Witcher 3: Wild Hunt

Allikas: Vikipeedia
"The Witcher 3: Wild Hunt"
Arendaja CD Projekt Red
Väljaandja CD Projekt Red
Produtsendid Piotr Krzywonosiuk
Jędrzej Mróz
Kunstnik Marian Chomiak
Stsenarist Marcin Blacha
Helilooja Marcin Przybyłowicz
Mikołaj Stroiński
Seeria "The Witcher"
Mootor REDengine 3
Platvorm Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Väljalaskeajad
  • Windowsile, PS4-le, Xbox One'ile:
  • 19. mai 2015
  • Nintendo Switchile:
  • 15. oktoober 2019
  • PS5-le, Xbox Series X/S-ile:
  • 2021
Žanr märuli-rollimäng
Mänguviis üksikmäng
Cosplayer, kes kehastab peategelase kasutütart Cirit.

"The Witcher 3: Wild Hunt" on CD Projekt Red poolt toodetud avatud maailmaga seiklusmäng (RPG) arvutile, Playstation 4 ja Xbox One konsoolidele. Mäng anti kogu maailmas välja 19. mail 2015. aastal. Mäng on tehtud mängumootoril REDengine 3.

Mäng on valminud Andrzej Sapkowski fantaasiaraamatute sarja "Nõidur" põhjal. The Witcher 3: Wild Hunt on kolmas Nõiduri mäng, järg mängule "The Witcher 2: Assassins of Kings".

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Mängu tegevus toimub Mandril, väljamõeldud fantaasiamaailmas, mis põhineb slaavi mütoloogial. Seda ümbritsevad paralleeldimensioonid ja dimensioonivälised maailmad. Inimesed, päkapikud, haldjad, koletised ja muud olendid eksisteerivad Mandril koos, kuid mitteinimesi kiusatakse sageli taga nende erinevuste pärast. Mandril on sõda Nilfgaardi impeeriumi, mida juhib Põhjakuningriiki tunginud keiser Emhyr var Emreis (Charles Dance), ja Redania vahel, mida valitses kuningas Radovid V. Ilmub mitu asukohta, sealhulgas vabalinn Novigrad, redaani linn Oxenfurt, eikellegimaa Velen, Vizima linn (hiljuti vallutatud Temeria endine pealinn), Skellige saared (koduks Norra-gaellide Viking-klannidele) ja nõidade linnus Kaer Morhen.

Peategelane on nõidur, Geralt Riviast (Doug Cockle), koletiskütt, keda on lapsepõlvest saadik treenitud võitluses, jälitustegevuses, alkeemias ja maagias ning kelle mutageenid on muutnud tugevamaks, kiiremaks ja toksiinide suhtes vastupidavaks. Teda aitavad väljavalitu, võimas nõid Yennefer of Vengerberg (Denise Gough), tema endine kaaslane Triss Merigold (Jaimi Barbakoff), bard Dandelion (John Schwab), kääbus-sõdalane Zoltan Chivay (Alexander Morton) ja Geralti mentor Vesemir (William Roberts). Geralti innustab tegutsema tema ja Yenneferi adopteeritud tütre Ciri (Jo Wyatt) taasilmumine. Ciri on Allikas, kes on sündinud (potentsiaalselt tohutute) maagiliste võimetega; pärast vanemate näilist surma koolitati ta nõiaks, samal ajal kui Yennefer õpetas talle maagiat. Ciri kadus aastaid varem, et põgeneda paralleeldimensioonist Metsiku Jahi, spektraal-sõdalaste rühma eest, mida juhtis Metsiku Jahi Kuningas: haldjas Eredin.

Geraltina on mängija ülesandeks leida kasutütar Ciri, et teda kaitsta ebamaiste jõudude eest. Kasutades kahte mõõka (üks terasest, teine hõbedast) ja nõiduri "märke" võitleb mängija koletistega, täidab põhi- ja kõrvalmissioone, teenides samas raha ja oskuspunkte. Peale selle saab kätt proovida ühes minimängus, kaardimängus nimega Gwent, mis sai nii populaarseks, et CD Projekt Red otsustas teha sellest eraldiseisva mängu "Gwent: The Witcher Card Game".

Lisapaketid (DLC)[muuda | muuda lähteteksti]

Mängul on ilmunud ka 2 laiendit - "Hearts of Stone" (oktoober 2015) ja "Blood & Wine" (mai 2016).

Mängu on võimalik lisada ka tuhandeid kogukonna loodud modifikatsioone.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Kogukonna modifikatsioonide leht: https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/.