The Wanted

Allikas: Vikipeedia
The Wanted
Vasakult paremale: Nathan Sykes, Tom Parker, Siva Kaneswaren, Max George, Jay McGuiness
Vasakult paremale: Nathan Sykes, Tom Parker, Siva Kaneswaren, Max George, Jay McGuiness
Päritolu Suurbritannia ja Iirimaa
Stiilid popmuusika, dance-pop
Tegev 2009–2014
Plaadifirma Geffen, Island, Mercury
Veebileht thewantedmusic.com
Koosseis
Max George
Siva Kaneswaran
Jay McGuiness
Nathan Sykes
Tom Parker

The Wanted oli Briti-Iiri poisteansambel.

Bändis oli viis liiget: Max George, Siva Kaneswaran, Jay McGuiness, Tom Parker ja Nathan Sykes. Nende esiksingel "All Time Low" anti välja juulis 2010 ja jõudis üheks nädalaks Suurbritannia edetabelites esikohale. Nende stuudioalbum "The Wanted" ilmus 25. oktoobril 2010 ja platseerus UK edetabelites neljandale kohale. Teise albumi "Battleground" esimene singel "Gold Forever" anti välja 7. novembril 2011 ja sellelt pärit singel "Glad You Came" oli Suurbritannias kaks ja Iirimaal viis nädalat edetabelite tipus.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

The Wanted moodustati Jayne Collinsi katsete järel. Bänd hakkas produtsentide Guy Chambersi, Taio Cruzi ja Steve Maciga oma debüütalbumi kallal tööd tegema. Esimene singel "All Time Low" ilmus 2010. aasta suvel ja jäi 17 nädalaks UK Top 40-sse. Teine singel "Heart Vacancy" ilmus 17. oktoobril 2010 ja omanimeline album kaheksa päeva hiljem. 2011. aasta märtsis läks The Wanted oma albumi toetuseks turneele. Töö teise albumi "Battleground" kallal algas jaanuaris 2011. Plaadilt on pärit neli singlit: "Gold Forever", "Glad You Came", "Lightning" ja "Warzone".

2012. aasta algul oli The Wantedil mitu kontserti ka väljaspool Ameerikat, muuhulgas oli bänd Brasiilias Justin Bieberi soojendajaks. Nende uusim lugu "Chasing the Sun" on "Ice Age'i" filmisarja neljanda osa "Ice Age 4: Continental Drift" helireaga.

Liikmed[muuda | muuda lähteteksti]

Max George[muuda | muuda lähteteksti]

Maximilian Alberto George on sündinud 6. septembril 1988 ja üles kasvanud Manchesteris. Enne muusikaga tegelema hakkamist harrastas ta jalgpalli. Enne The Wantedit oli ta poisteansambli Avenue liige. Nad osalesid 2006. aastal "The X Factoris", kuid nad diskvalifitseeriti, kuna nende ansamblisse kuulus elukutseline muusik. Avenue sai debüütsingliga "Last Goodbye" UK singlite edetabelis 50. kohale, kuid aprillis 2009 läks bänd laiali. Maxi kallim on näitleja Michelle Keegan.

Siva Kaneswaran[muuda | muuda lähteteksti]

Siva Kaneswaran on sündinud 16. novembril 1988 ja üles kasvanud Iirimaal Blanchardstownis Sri Lankalt pärit isa, iirlannast ema ja seitsme õe-vennaga. Tal on ka kaksikvend Kumar Kaneswaran. 16-aastaselt hakkas Siva tegelema modellindusega, tänu millele ta bändi katsetele kutsutigi. Siva kallim on Nareesha McCaffrey.

Nathan Sykes[muuda | muuda lähteteksti]

Nathan James Sykes on sündinud 18. aprillil 1993 ja on seega bändi noorim liige. Ta kasvas üles Gloucesteris Abbeydale'is muusikaõpetajast ema ja noorema õega. Ta hakkas juba kuueaastaselt laulma ja esinema ning astus 11-aastaselt teatrikooli. Ta võitis mitu lauluvõistlust ning üritas muuhulgas ka Suurbritanniat juunioride Eurovisioonil esindada, kuid jäi võistlusel kolmandaks.

Tom Parker[muuda | muuda lähteteksti]

Thomas Anthony Parker on sündinud 4. augustil 1988 ja üles kasvanud Boltonis (linn Manchesteri lähedal). 16-aastaselt õppis Parker kitarri mängima. Ta käis ka "The X Factori" katsetel, kuid ei saanud esimesest voorust edasi. Ta õppis Manchesteri ülikoolis geograafiat, kuid jättis selle muusikalise karjääri tõttu pooleli. Tomi kallim on Kelsey Hardwick.

Jay McGuiness[muuda | muuda lähteteksti]

James McGuiness on sündinud 24. juulil 1990 ja kasvanud üles Nottinghamshire'is Newarkis. Ta käis katoliku koolis ja 13-aastaselt läks tantsukooli. Tal on kaksikvend Tom ja veel kolm õde-venda.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

  • "The Wanted" (2010)
  • "Battleground" (2011)
  • "The Wanted EP" (2012)