Tartu Descartes'i Kool

Allikas: Vikipeedia
Vaade Tartu Descartes'i Koolile (vasakul)

Tartu Descartes'i Kool on põhiharidust andev õppeasutus Tartus.

Tartu Descartes’i Kooli eelkäija, Tartu 15. Keskkool avas uksed 1. septembril 1982. Kooli direktorina asus tööle Jaan Reinson, kes on ametis tänini. 11. aprillil 1996 nimetati kool ümber Tartu Descartes’i Lütseumiks. 1. augustil 2014 jätkas kool seoses koolireformiga põhikoolina, mille nimeks sai Tartu Descartes’i Kool. Kooli gümnaasiumiosa liideti Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumiga.

Oma nime sai kool prantsuse matemaatiku, filosoofi ja loodusteadlase René Descartes'i järgi.

Tartu Descartes’i Kooli suurimaks eripäraks on prantsuse keele õpetamine ja prantsuse kultuuri tutvustamine. Kooli iseloomustavad ka tervislikest eluviisidest lugupidamine ja huvitegevus. Descartes’i kooli ja selle eelkäijate koolipere on alati olnud ühtehoidev ning üheskoos on palju head korda saadetud. Märkimisväärselt palju kooli vilistlasi on peale ülikooli lõpetamist just oma koolis õpetajatena tööle hakanud.

Kooli esimene lend lõpetas 1985. aasta kevadel, lõpetajad kinkisid koolile lipu ja lõid hümni (autorid Nelli Mihkelsoo ja Tiina Naarits). Kui kooli nimi 1996. aastal muutus, siis kinkis uue lipu 12. lend. Kolmanda lipu kinkis koolile 2014. aastal 30. lend.

Pilte[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]