Arutelu:Viskemäng Käesalu miinus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Miks kustutada? – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Ianelis (arutelukaastöö).

Vikipeedia artikli eesmärk ei tohiks olla lihtsalt mängu populariseeimine. Et seda artiklivääriliseks pidada, peaks mäng olema pälvinud väljaspool Vikipeediat piisavalt tähelepanu. Võib-olla võiks olla artikkel Viis miinust. Seal saaks rääkida ka mängu neist variantidest, mida autoriteetsetes ja sõltumatutes allikates on mainitud. Pikne 25. august 2015, kell 12:16 (EEST)
Saab tehtud – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Ianelis (arutelukaastöö).
Ian tabab korvi alt üllatuslikult kõik 3 viset. Miks üllatuslikult? ... aga piisav tähelepanuväärsus sellel mängul siiski ilmselt puudub. --Metsavend 25. august 2015, kell 12:53 (EEST)

Lisatud artikkel "Viis miinust" ja vastav epl link artikli alla --Ianelis 28. august 2015, kell 11:04 (EEST)

Nojah, aga mille põhjal siis arvata, et "Käesalu miinus" on artiklivääriline või üldse Vikipeedias mainimisväärne? Kus autoriteetsetes allikates mängu sellest vaiandist räägitakse? Tundub, et neid allikaid pole. Pikne 28. august 2015, kell 11:34 (EEST)
Küsimus on üldisem. Inglisekeelses wikis on kirjeldatud mitmeid viskemänge (nt. https://en.wikipedia.org/wiki/Hotshot_%28game%29). Kokkuvõttes võib sama küsimus tekkida iga vähempopulaarse lauamängu, kaardimängu jne kohta. Kui mängu kirjeldus wikipedias olemas on, siis aitabki see kaasa mängu populariseerimisele. Korrektselt ja arusaadavalt kirjeldatud sportliku viskemängu populariseerimine - ei näe kus on probleem. Ianelis 30. august 2015, kell 21:07 (EEST)
Viidatud lehel inglise vikis on vähemalt üks viide, kus seda mängu on mainitud. Siin ei ole ühtegi. Ja Vikipeedia ei ole kindlasti koht, kus tundmatuid või/ja enda leiutatud mänge tuntuks teha. --Metsavend 30. august 2015, kell 22:23 (EEST)
Nagu ütlesin juba, ma ei näe praegusel juhul mingit probleemi. Et enne kui kuskil delfis või päevalehes pole mängu nimetatud, ei ole see wiki vääriline? Võibolla mõtlete enne asjad enda jaoks läbi ja teete wiki üldised põhimõtted endale selgeks. Artikkel ei ole kellegi isiklikust koduloomast või suvilast. Artikkel on korvpalliviskemängust, mille kõrvale võib kirjeldada veel mitmeid teisigi mänge ja kindlasti ei saa seda nimetada asjatuks "ruumi raiskamiseks". ianelis 31. august 2015, kell 22:22 (EEST)
Asi on lihtsalt selles, et kui puuduvad autoriteetsed allikad, siis pole Vikipeedias võimalik tagada info õigsust. Isegi autoriteetsete allikate olemasolu puhul on see raske. Andres (arutelu) 31. august 2015, kell 23:08 (EEST)[vasta]
Andres, ise väidad oma wiki kasutajakirjelduse lehel, et oled inklusionist, kuid praegu räägid oma vaadetele ju selgelt vastu. --ianelis 01. september 2015, kell 13:44 (EEST)
Noh, kontrollitavuse põhimõttest ei saa ikkagi taganeda. Andres (arutelu) 1. september 2015, kell 13:50 (EEST)[vasta]