Arutelu:Eksperiment

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu arvateks võiks artikli sisu olla just artiklis "Katse" ning artikkel "Eksperiment" võiks ümber suunata artiklile "Katse". Ehk eelistada eestikeelset sõna.

Põhimõtteliselt võiks olla, kuigi sõnal "katse" on ka teisi tähendusi. Andres 28. jaanuar 2007, kell 14:28 (UTC)

Teine näide ei ole kuigi arusaadav. Andres (arutelu) 1. detsember 2013, kell 00:53 (EET)[vasta]


Juhul kui (korduv) eksperiment, sõnatu faktina kinnitab sõnastatud hüpoteesi loogikat, siis võib lugeda vastava põhjuse-tagajärje seose tõepoolest õigeks. Seega katse, kui fakt on loodusteadustes kõige tugevam kinnitus hüpoteeside kehtivuse kohta. Sellisele kinnitavale katsele, teooria suhtes edukale faktile toetub termin teaduslik fakt. Katse näol seostub teoreetiline teadus, rakendusliku ja praktilise tehnikaga. Üheks sellise tehnilise katsetamise suurejooneliseks näiteks on Suur hadronite põrguti.

Ma jätaksin selle välja. Minu meelest on see seosetu retoorika. Andres (arutelu) 16. detsember 2015, kell 22:44 (EET)[vasta]
Seosed on järgnevad: Toon sisse katse, kui fakti ja teadusliku fakti mõiste. Katse kui sõnalise, loogilise, teoreetilise arutluskäigu ja sõnatu tegelikkuse kokkulangemise proovina. Samuti katse kui ühendav lüli, mis seob omavahel teoreetilise teaduse ja tehnika. Aga kui see on siiski seosetu retoorika, siis olgu pealegi. (arutelu) 17. detsember 2015, keskpäeval.