Tüdruk, kes usub imedesse

Allikas: Vikipeedia

"Tüdruk, kes usub imedesse" ("The Girl Who Believes in Miracles") on 2021. aasta USA kristlik draamafilm. Selle režissöör ja produtsent on Richard Correll. Filmis mängivad Mira Sorvino, Peter Coyote, Austyn Johnson ja Kevin Sorbo. Film esilinastus 2. aprillil 2021, selle produtsendid olid 120 dB Films, Gerson Productions, The Mustard Seed Production ja Trailmaker Productions. Seda levitas Atlas Distribution Company.

Lugu[muuda | muuda lähteteksti]

Film algab kirikus kirjakohaga Taevariigist, milles väikseimast sinepi seemneivast kasvas märkamatult suur puu, mille okstesse linnud oma pesi tegid. Noore Saara armastus ja usk äratab ta palve kaudu ellu surnud linnu ja autole ettejooksnud koera. Tast saab riiklik kuulsus ja ta läbi leiab aset rohkem imesid. Tema palve läbi äratatud ja võimenduv usk paneb ratastoolis istuval poisi uuesti kõndima ja pimeda tüdruku taas nägema. Sara kohtus oma Jumalaga järve ääres, kust leidis linnukese elutu keha. Kui ema küsib, kas jumal on temaga rääkinud, vastab Sara, et läheb varsti taevasse. Sara jäädvustab oma nägemused joonistustel, mis kujutavad endast ka ta elu tulevasi sündmusi.

Joonistanud pildi hobusega ratsutavast tüdrukust kohtab ta veidi hiljem vähihaiget tüdrukut, keda ta joonistusel kujutas; ka teda tervendab palvuses Sarast kiirgav armsus ja siiras headus. Sara vanemad on tütre pärast mures, sest ta kannatab peavalude ja väsimuse käes ning muutub üha nõrgemaks. Kui Sara pärast teiste imelisi tervenemisi kurnatult kokku langeb, siis viiakse ta haiglasse, kus tal diagnoositakse ajukasvaja. Peresõbrast raviarst Ben Riley ütleb, et ta ei saa Sara heaks enam midagi teha, sest kasvaja on opereerimatu.

Sara vanaisa Sam on meeleheitel ja palvetab järve ääres Jumala poole, paludes tal oma lapselast enneaegselt mitte ära viia ja tema asemel hoopista ta ise enda juurde kutsuda. Sam tahab täita Sara viimast soovi: Sara tahtis uuesti järve äärde minna ja jumalaga rääkida. Kuid tema vanemad on selle vastu ega taha teda enam sel õhtul tormise ilma tõttu teda  ohtu seada. Kõigist hoiatustest hoolimata korraldab vanaisa Sara haiglast "röövimise". Sara õde ja ta sõber köidavad personali tähelepanu ja Sara vend Danny kannab ta autosse. Nad sõidavad koos järve äärde, neid jälitavad ajakirjanike meeskond ja politseiauto. Kui Danny teekonna lõpetab ootamatult tormis murduv teed blokeeriv puu, otsustab ta koos teistega jalgsi läbi metsa järve äärde minna. Ootamatult ilmunud ähvardava välimusega hundi ajab ära Danny spordisõbrast koer.

Järve äärde jõudes koguneb tormis süles hoitava ja sureva Sara ümber kogu ta pere, sõbrad ja neid jälitanud ajakirjanikud ja inimesed. Alguses ilmunud eredas valguses näevad inimesed  järvel Jeesust (järvejutluses rääkis ta mitte otse vaid tähendusõnadega), kes kutsub Sara enda ja oma rahva juurde. Kõik asjaosalised on Jeesuse ilmumisest sügavalt liigutatud. Imekombel ei saanud keegi järve ääres viibijatest vihmast märjaks. Sara elutu keha asetatakse tema vanematekodus voodile, kuhu kogunevad pere, sõbrad ja tuttavad. Ühel Saara viimastest joonistustest on näha, kuidas Jumal kutsub teda enda juurde. Kuid tema vend Danny leiab veel ühe joonistuse, ilmselt kõige viimase, mis näitab, et Jumal laseb tal oma pere juurde tagasi pöörduda. Ahastuse olev Danny palvetab Jumala poole, et Ta ta tagasi laseks. Sara ärkab oma varjusurmast samas mõne aja pärast uuesti üles ja on ka raskest haigusest terve. Ta ütleb, et palus Jumalal oma pere juurde tagasi pöörduda, sest ta polnud taevasse minekuks valmis. Peale seda selgitab ta kõigile maja ees viibijatele, et ta ei saa enam imelisi tervenemisi teha, kuid Jumal kuuleb kõigi palveid. Filmi lõpus on helitaustal kuulda ka sidistavaid linde.

Kassa[muuda | muuda lähteteksti]

Oklahomas filmitud film "Tüdruk, kes usub imedesse" linastus 2. aprillil 2021.   Kogutulu oli 3,2 miljonit dollarit, tootmiskulud 3 miljonit dollarit.

Kriitika[muuda | muuda lähteteksti]

“Lihtne usudraama, mis on rohkem huvitatud misjoniideedest kui imede tähenduse ja palve jõu sügavamast uurimisest. Kehv, ebaloogiline süžee sobib teatud viisil kokku kehva lavastusega.“ (Lexikon des Internationalen Films ("Das Mädchen, das an Wunder glaubt". In: "Lexikon des internationalen Films". Filmdienst, abgerufen am 19. März 2023)

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

 

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]