Stihl

Allikas: Vikipeedia
Stihl

Andreas Stihl AG & Company on Saksa kettsaagide ja muude kaasaskantavate seadmete, sealhulgas trimmerite ja puhurite tootja.

Ettevõtte peakorter asub Saksamaal Waiblingenis. Stihli asutas 1926. aastal Andreas Stihl, kes oli oluline innovaator kettsaagide tootmise algusaastatel. Stihl väidab end olevat maailma suurima läbimüügiga kettsaagide tootja ja ainuke kettsaagide tootja, kes toodab ise ka saekette ja juhtplaate. Andreas Stihl AG on erakapitalil põhinev ettevõte, mis kuulub Andreas Stihli järeltulijatele.

Ettevõtte ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Andreas Stihl konstrueeris ja ehitas oma esimese sae 1926. aastal. Saag töötas elektri jõul ja kaalus 63 kilogrammi. STIHLi nimi sai kiiresti populaarseks ja oli peagi suurim kettsaagide tootja maailmas. Stihli kasv oli esialgu aeglane, kuna kettsaed tulid turule umbes samal ajal, kui oli suur depressioon – tööjõud oli odav ning mootorsaagide järele polnud vajadust, kuna kahemehesaed olid populaarsed. Esialgsed saed olid väga rasked ja tihti vajasid käsitsemiseks kahte meest.

Laienemine[muuda | muuda lähteteksti]

1970ndate keskel laienes Stihl, ehitades tehased Brasiiliasse ja Ameerika Ühendriikidesse. Aastal 2008 ehitati tehas Hiinasse.

Pildid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

  1. http://www.stihl.de/daten-fakten.aspx
  2. https://web.archive.org/web/20120426082329/http://www.stihl-qd.cn/isapi/englisch/default.asp?contenturl=/englisch/aktuell/774.htm
  3. http://www.stihl.com
  4. http://www.stihlusa.com