Sotsiaaltöö (ajakiri)

Allikas: Vikipeedia

Ajakiri Sotsiaaltöö on Eesti sotsiaaltöö ja -poliitika erialaajakiri. Ajakirja annavad välja Tervise Arengu Instituut ja Sotsiaalministeerium. Ajakiri asutati 1997. aastal.

Artiklid ilmuvad jooksvalt ajakirja veebis, neli korda aastas ilmub ka paberil ajakiri.

Lisaks ilmub üks kord kuus Sotsiaaltöö elektrooniline uudiskiri, mis vahendab teavet värskete ajakirjaartiklite, valdkonnauudiste ja -sündmuste kohta.

Ajakiri haldab ka Tervise Arengu Instituudi kodulehel asuvat sotsiaalvaldkonna sündmuste ja -koolituste kalendrit.[1]

Sotsiaaltöö vastutav toimetaja on Regina Lind[2].

Aeg-ajalt ilmub ajakirjas eelretsenseeritud artikleid sotsiaaltööst ja sotsiaalpoliitikast (klassifitseeritakse Eesti Teadusinfosüsteemi klassifikaatori järgi 1.3 taseme artikliteks)[1].

Ajakirja tellimine[muuda | muuda lähteteksti]

Ajakirja elektroonilise versiooni saab tellida koos Sotsiaaltöö uudiskirjaga, paberil ajakirja saavad tellida sotsiaalvaldkonna asutused ja teenuseosutajad, kohalikud omavalitsused, riigiasutused, kutse- ja kõrgkoolid ning raamatukogud, sotsiaalvaldkonna töötajad ning sotsiaaltöö üliõpilased. 2021. aastast saab paberil ajakirja tellida tasuta[1].

Autorid[muuda | muuda lähteteksti]

Artiklite autorid on sotsiaalvaldkonna praktikud ja nende koostööpartnerid, poliitikakujundajad, eksperdid, teadlased, üliõpilased, teenusetarbijad ja teised sotsiaaltöö huvilised[1].

Kolleegium[muuda | muuda lähteteksti]

Ajakirjal on alaline toimetuse kolleegium. 2022. aastal on Sotsiaaltöö kolleegiumil 14 liiget[1].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 "Ajakirja Sotsiaaltöö tellimine ja kaastööd". Tervise Arengu Instituudi koduleht. Vaadatud 01.12.2022.
  2. "Regina Lind". Tervise Arengu Instituudi koduleht. Vaadatud 01.12.2022.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]