SomaFM

Allikas: Vikipeedia
SomaFM logo

SomaFM on reklaamivaba internetiraadio, mis mängib mitmesuguseid alternatiivse suunaga muusikastiile.

SomaFM-i asutas Rusty Hodges 2000. aastal. Tema sõnum oli lihtne: "It all began because there was nothing good to listen to on the radio..." ("Kõik sai alguse, sest raadiost ei olnud midagi head kuulata").

Põhipunker asub San Franciscos.

Kuulaja saab valida pea 20 kanali vahel, leidub nii ambienti kui ka uuema suuna dubstepi, valida on veel Groove Salad (downtempo chill), Lush (peamiselt naisvokaalid ja meeldiv pehme taust), Beat Blender (deep-house ja downtempo chill, nt. Bullitnuts, The Verbrilli Sound, Baby Mammoth, Thievery Corporation, Boards of Canada, Royksopps jne), Mission Control (raadioside kosmosejuhtimiskeskusega, taustaks ambient) ja Sf 10-33 (politsei ja pääste raadioside miksitud ambient saundidega).

SomaFM-i statistika näitab, et kuulajaid on olnud 200 riigist. Eestist on seda raadiot kuulatud vähemalt 36 551 korda, mis on kuulamise edetabelis umbes poole peal. Rusty räägib, et põhiline mainstream muusika oli vägagi ülekaalus ja polnud enam midagi kuulata, ta lisab veel, et oli vaja leida alternatiiv ja selles suunas ka edasi arenetud, esimesed kanalid eetris Drone Zone, Groove Salad ja kolmandaks Secret Agent.

Rustyle on abiks mitmed Dj'd ja muud rahvast veel sinna juurde, kes aitavad kujundada somaFM-i mainet pluss teisi kanaleid käigus hoida 24/7. Siinkohal tasub kindlasti ära märkida Merini panus, kes on soma skinni aidanud kujundada ja ka muid projekte välja joonistanud: sama ka pealehel Lone DJ turntabeliga mängimas! Groove Salad nt (Tycho, Kruder & Dorfmeister, Fila Brazila, Dhzian and Kamien, Afterlife, Zero Seven, Nightmares On Wax, Shantel, Groove Armada jpm.) on kogunud kõige rohkem kuulajaid, mis tähendab numbrites, et kolm-neli tuhat lehekülastajat alati onlines. Groove Salad - No stress music võid käima tõmmata ka targa mobiiliga.

SomaFM on iseseisev, kuulajate poolt ülevalpidamist vajav raadiojaam, mis ei allu korporatsioonidele.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]