Roberto Longhi Sihtasutus

Allikas: Vikipeedia
Roberto Longhi

Roberto Longhi Sihtasutus, aadressil Benedetto Fortini tänav 30 Firenze, on Itaalia teadlase Roberto Longhi[1] lese poolt abikaasa testamendi juhtnööride täitmiseks 1971. aastal asutatud ühing.

Õpetlane pärandas oma raamatukogu, fotokollektsiooni ja kunstikogu tulevastele põlvedele. Sihtasutuse peakorter asub Longhi poolt 1939. aastal omandatud "Il Tasso" villas. Villa oli koduks Longhile ja ta abikaasale, Lucia Loprestile, kes oli kirjanikuna tuntud Anna Banti nime all. Sihtasutuse eelistatud huvialaks on kunstiajalooline uurimistöö. Sihtasutus keskendub ka kunstnikele ja kunstiga seotud konkreetsele ainestikule, kaasa arvatud kaasaegne kunst ja kunstnikud. Sihtasutuse muuseum (pinakoteek) on avatud, eelneval kokkuleppel, ainult teadlastele ja teaduritele. Loomisest alates on sihtasutus väljastanud noortele teaduritele üle 300 stipendiumi.

Märkused[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Roberto Longhi (28. detsember 1890 , Alba3. juuni 1970, Firenze) oli tunnustatud Itaalia kunstiteadlane, kriitik, kunstiajaloolane ja kunstiekspert.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]