Rauno Võsaste

Allikas: Vikipeedia

Rauno Võsaste (30. mai 1971 Jõgeva1. mai 2024[1]) oli eesti kirjanik ja politseinik.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Ta lõpetas 1989. aastal Jõgeva 1. Keskkooli, 1992–1996 õppis Sisekaitseakadeemias.[2]

Töökäik[muuda | muuda lähteteksti]

1991. aastal asus Võsaste tööle Jõgeva kriminaalpolitseis kordnik-autojuhina. 1996–2004 töötas Jõgeva Prefektuuris kriminaalpolitsei inspektori ja ülemkomissarina. 2004–2009 oli ta Lõuna Prefektuuri kriminaalosakonna juhi asetäitja ning suvel 2009 asus Ida Prefektuuri kriminaalpolitsei direktori kohale, ent lahkus viie kuu pärast politseist.

Aastal 2007 pälvis ta politseiameti peadirektorilt 15 aasta pikkuse laitmatu töö eest teenistusmärgi.

Pärast politseist lahkumist on töötas ta AS Atria Eestis turvajuhina ja Eesti Energia ASi sisekontrolli osakonna juhatajana ning seejärel tegutses enda loodud ettevõttes Ferricrux OÜ, mis tegeles enda või renditud kinnisvara üürileandmise ja käitusega.

Võsastet kutsuti korduvalt tagasi politseisse kriminaalpolitsei tööd kureerima, kuid mees keeldus. Politseist ära oldud aja jooksul jõudis ta avaldada mitmeid raamatuid, millel oli alati ajalooline ja tõsieluline taust. Nii avaldas ta uurimused Eesti ohvitseridest Johannes Soodlast, Ain Merest ja Harald Riipalust, samuti Lõuna politsei ja prokuratuuri siseintriigidest rääkiva ilukirjandusliku teose "Hea ment" ning autobiograafilise teose "Topeltmõrv Paunveres".

Avaldatud raamatud[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]