Rändaja

Allikas: Vikipeedia

Rändaja on Eesti muusikaansambel, mis on kujunenud Indrek Tammoja ümber.

Esitatakse eestikeelseid laule kitarri ja muude pillide saatel, kusjuures "loomingu keskmes on austav ja hoidev toon looduse ning elu suure müsteeriumi suhtes"[1]

RÄNDAJA esinejanime taga seisab laululooja Indrek Tammoja, kes põimib mahedakõlalisel kitarril emakeelseks seisundimuusikaks põhjamaiste juurtega elu- ja ilmakäsitlust.

Rändaja loomingut iseloomustab rahulik, lihtne, mõtlik ja igatsuse värviline helipilt, mis viib kuulaja teekonnale, et luua ruumi visioonidele iseendaks olemise taipamistest.

Sõnumi kandjaks on Indreku iseloomulik hääl ja tugeva sõnumiga emakeelne luule, mis valdavalt Rändaja enda, kui ka teiste luuletajate sulest. Laulud jutustavad lugusid nii rändurile avanevast maailmast meie ümber, kui ka kordumatust lõpmatusest iga inimese sees.

Salapäraste ja lihtsuses sügavamate värvingute kõrval jääb muusika valdavalt helgeks ning pehmekõlaliseks, omandades muusikateraapilise väärtuse.


Rändaja loomes põimuvad erinevad stiilid ning dünaamiliselt mitmekesised lahendused alternatiivsest indiest, autorilaulu, folgi ja rock-popi vahel.

Helialbumitel on muusikalist pilti kujundanud paljud muusikud - Paavo Eensalu, Johanna Mängel, Liis Kibuspuu, Eno Kollom, Jonas Kaarnamets, Margus Kokk, Mihkel Mälgand, Siim Roos, Iiris Vesik, Martin Petermann, Triinu Taul, Gerda Lõokene, Taavi Paomets, Kostja Tsõbulevski, Tiiu Õunapuu, Marlis Timpmann, ... ja veel.

Loomingu keskmes on austav ja hoidev toon looduse ning elu suure müsteeriumi suhtes.

Rändaja on välja andnud 4 heliplaati

2014 – Teekond

2016 – Tammetsõõr

2019 – Hinge kodu

2021 - Maailmatuum

Looming[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]