Puckingi järv

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Puckinger See)
Puckinger See
Puckinger See
Valgla maad Austria
Väljavool -
Pindala 6 ha
Keskmine sügavus 4 m
Suurim sügavus 6,6 m
Kõrgus merepinnast 280 m
Koordinaadid 48° 11′ 41″ N, 14° 11′ 44″ E
Puckingi järv (Austria)
Puckingi järv

Puckinger See on järv Ülem-Austrias. Seda kasutatakse peamiselt vaba aja veetmiseks.

Puckinger See on Linzi lähedal Puckingi linnast idas asuv tehislik kohalik puhkeala. See sisaldab ujumisala, väikest muruplatsi päevitamiseks, tenniseväljakuid, rendiaeda, spordikeskust koos ronimissaali ja rannavõrkpalliväljakuga.

Taust[muuda | muuda lähteteksti]

Nagu paljude Linzi piirkonna järvede puhul, teenisid ka praeguse Puckinger See piirkonna kruusamaardlad ehitusprojekte. Haidi (Ansfeldeni) ja Welsi liiklussõlmede vahelise Welser autobahni A25 (varem Linz autobahn) ehitamisel eemaldati umbes 40 000 m³ materjali. Puckinger See on süvendi veega täitumise tulemus. Järve toidavad lähedalasuva Trauni jõe põhjaveevoolud.

Puckinger See Linzi maaringkonnas hilissuvisel pärastlõunal

Praegune kasutus puhkealana[muuda | muuda lähteteksti]

Puckinger See on nüüd kasutusel kohaliku puhkealana. Tänu oma asukohale A25 kõrval, millest seda eraldab vaid umbes 150 meetri laiune mururiba ja puud, on mürasaaste suurem ja püsivam kui näiteks Pichlinger See ääres, millest möödub Westbahn. Kuigi vesi on supluskvaliteediga, rikub suplusnaudingut müratase, tihe veetaimestik ja järsud vallid.

Järve põhi on tihedalt kinni kasvanud. Kalapopulatsioon on mitmekesine, sealhulgas karpkala, koha, säga ja isegi luitstuur vees, mis võib suviti olla kuni 25 °C.

Idakaldal on kurlingu, rannavõrkpalli, jalgpalli väljakud ja sanitaarruumid. Lisaks on olemas ronimissaal ja aiad. Järve läänekülg on looduslik ja põhja pool on kitsas päevitamismuruplats, mis külgneb otse kiirteega.

Järv on mitmekesise kalastiku tõttu kalastajate seas väga populaarne. Talvel kogunevad jäätunud veepinnale uisutajad ja kepilaskjad, et koos vaba aega veeta.

Sukeldumine Puckinger Sees on lubatud ainult kohaliku omavalitsuse väljastatud tasulise litsentsiga.