The Pretenders

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Pretenders)
Pretenders
The Pretenders 1981. aastal Londonis esinemas
The Pretenders 1981. aastal Londonis esinemas
Päritolu Hereford, Inglismaa
Stiilid rock · pop rock · new wave · alternatiivrokk
Tegev 1978–
Plaadifirma Sire · Warner Bros.
Koosseis
Chrissie Hynde
Martin Chambers
Nick Wilkinson
James Walbourne
Eric Heywood
Carwyn Ellis
Endised liikmed
James Honeyman-Scott
Pete Farndon
Robbie McIntosh
Malcolm Foster
Blair Cunningham
T.M. Stevens
Johnny Marr
Adam Seymour
Andy Rourke
Andy Hobson

The Pretenders on briti-ameerika rock-ansambel, mis alustas tegevust 1978. aastal Herefordis. Ansambli algkoosseisu kuulusid solist, põhiline laulukirjutaja ja rütmikitarrist Chrissie Hynde, kitarrist, taustalaulja ja klahvpillimängija James Honeyman-Scott, basskitarrist ja taustalaulja Pete Farndon ning trummar, taustalaulja ja löökpillimängija Martin Chambers.

Ansambli omanimeline debüütalbum, milles olid segatud rock, punk ja popmuusika, ilmus 1979. ja 1980. aasta vahetusel. Seda albumit on nimetatud üheks kõigi aegade parimaks debüütalbumiks ja ajakiri Rolling Stone on valinud selle kõigi aegade 500 parima albumi sekka. See on jäänud ühtlasi ansambli ainsaks esikohaalbumiks Suurbritannias. Albumilt pärineb hittsingel "Brass in Pocket", mis on olnud ansambli ainus esikohasingel Suurbritannias.

Pärast Honeyman-Scotti ja Farndoni surma vastavalt 1982. ja 1983. aastal on ansambli koosseis pidevalt muutunud. Hynde on olnud ansambli ainus püsiv liige läbi kogu selle tegevusaja. Chambers vallandati ansamblist 1986. aastal, kuid ta naasis 1994. aastal. Vaatamata mitmetele neile tõrgetele püsis ansambli algne populaarsus kuni 1990. aastate teise pooleni. Ansambel on andnud välja kokku üksteist stuudioalbumit, millest seni viimane "Hate for Sale" ilmus 2020. aastal. Ansamblil on olnud Suurbritannias kokku kolmteist esineljakümne singlit, millest kuus on jõudnud esikümnesse – lisaks "Brass in Pocket'ile" on nendeks olnud "Talk of the Town" (1980), "I Go to Sleep" (1981), "Don't Get Me Wrong" (1986), "Hymn to Her" (1986) ja "I'll Stand by You" (1994).

2005. aastal võeti ansambel Rock'n'rolli Kuulsuste Halli liikmeks.

Stuudioalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]