Porcupine Tree

Allikas: Vikipeedia
Porcupine_Tree
Porcupine Tree 2007. aastal
Porcupine Tree 2007. aastal
Päritolu Suurbritannia
Stiilid progressiivne rokk  · psühhedeelne rokk
Tegev 1987-2010, 2021-
Plaadifirma Delerium, Roadrunner Records, Atlantic Records, Music For Nations
Veebileht porcupinetree.com
Koosseis
Steven Wilson
Gavin Harrison
Richard Barbieri
Endised liikmed
Colin Edwin
Chris Maitland

Porcupine Tree on briti progressiivse ja psühhedeelse roki ansambel, mille asutas 1987. aastal laulja, kitarrist ja lauluirjutaja Steven Wilson. Ansambli muusikas on ka ambienti mõju.

Wilson salvestas esimesed kassetid 1970. aastate psühhedeelsest rokist mõjutatuna 1980. aastate lõpus oma kodustuudios. Kuna ta kartis, et teda ei pruugita hobimuusikuna tunnustada, mõtles ta koos Malcolm Stocksiga välja fiktiivse bändi Porcupine Tree, mis väidetavalt kogunes 1970. aastatel pärast pikka vanglas viibimist rokifestivalile. Ta mõtles välja diskograafia ja andis 1989. aastal välja 80-minutilise kasseti nimega "Tarquin's Seaweed Farm", mis sisaldas juba varast versiooni loost "Radioactive Toy", mis on Porcupine Tree varase perioodi üks tuntumaid lugusid. Sellele järgnesid demokassetid "Love, Death & Mussolini" ja "The Nostalgia Factory". 1992. aastal ilmus nendelt kassetidelt valitud lugudega debüütalbum "On the Sunday of Life...". 1993. aastal kutsus ta ansamblisse klahvpillimängija Richard Barbieri, basskitarristi Colin Edwini ja trummar Chris Maitlandi. Samal aastal ilmunud albumit "Up the Downstair" iseloomustas ajakiri Melody Maker kui "psühhedeelset meistriteost".

2022. aastal ilmunud album Closure/Continuation tõusis Saksamaa, Hollandi ja Šveitsi albumimüügi edetabelite tippu ning Suurbritannias teisele kohale.

Albumid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]