Philip DeFranco

Allikas: Vikipeedia
Philip DeFranco

Philip DeFranco (sündinud 1. detsembril 1985) on Ameerika videoblogija YouTube'is, keda jälgib üle 2,4 miljoni inimese, mis asetab ta YouTube'is jälgijate arvu poolest 11. kohale. Teise YouTube'i kanalisse PhilipDeFranco laadib ta iga päev videoid oma tegemistest.

DeFranco lõi oma YouTube'i kanali 2006. aastal. Tema videod ületasid regulaarselt ühe miljoni vaatamise piiri. Lai publik viis ta 2008. aastal Spore Creature Creatori ja Wiredi "Seksikaima nohiku" võistluste võitudeni.

YouTube[muuda | muuda lähteteksti]

15. septembril 2006. aastal oma lõpueksamite ajal Ida-California Ülikoolis lõi ta YouTube'i kanali Sxephil.[1] Alates oma esimesest videost on ta kogunud üle miljoni fänni, kes vaatavad tema videoid 3–5 korda nädalas.

DeFranco on internetti positanud üle 600 video, mille pealt teenib aastas väidetavalt üle kahesaja tuhande euro. Ise on ta seda mitmes videos eitanud.

2009. aasta novembris lõi DeFranco uue YouTube'i kanali LikeTotallyAwesome, mida juhtis koos Toby Turneri (Tobuscus) ning mitmete teistega. Kanal tegeleb uudistega videomängudest, filmidest ja IT-teemadest. 2010. aasta juulis lõi DeFranco kanali iPhoneDeFranco, mis sisaldas lühikesi toimetamata videoid otse tema iPhone 4st. Kanalit pole 2011. aasta aprillist saati uuendatud. Juulis loodi kanal CuteWinFail, mis keskendus võistlustele erinevate videoklippide vahel.

  1. Chmielewski, Dawn C. (28. august 2012). "Youtube gives wacky anchorman Philip DeFranco greater exposure". Los Angeles Times. Vaadatud 16.11.2022.