Põlva Keskraamatukogu

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Põlva keskraamatukogu)

Põlva Keskraamatukogu on Põlva Vallavalitsuse hallatav rahvaraamatukogu, millel on maakonnaraamatukogu staatus.

Kesk 16

Raamatukogu eesmärk on tagada elanikele vaba ja piiramatu juurdepääs informatsioonile, teadmistele ja kultuurile, toetada elukestvat õppimist ja enesetäiendamist ning teha koostööd külakogukonnaga, piirkonna haridus-, kultuuri- ja spordiasutustega, sh mittetulundusühingutega, sihtasutustega ja seltsingutega. Raamatukogu põhieesmärk maakonnaraamatukoguna on Vabariigi Valitsuse kultuuripoliitika põhisuundade jälgimine, maakonna raamatukogude komplekteerimine, tegevuse analüüsimine ja aruandluse korraldamine, erialane nõustamine ja täienduskoolituse korraldamine.[1]

1996. aastast tegutseb raamatukogu Põlvas, Kesk tänav 16 asuvas hoones, mis on ehitatud 1910. aastal seltsimajaks endise kirikukõrtsi asemele (hoonele pandi nurgakivi 30. mail 1910 ning ehitis valmis poole aastaga).[2]

Struktuur[muuda | muuda lähteteksti]

Põlva Keskraamatukogul on haruraamatukogud Ahjal, Himmastes, Kauksis, Kiidjärvel, Kiumal, Peril, Taevaskojas (Taevaskoja raamatukogu), Tilsis, Moostes, Rasinal, Vanakülas ja Vastse-Kuustes.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Praeguse Põlva Keskraamatukogu eelkäijaks on 1926. aastal asutatud Koiola Valla Avalik Raamatukogu, mis asus Põlva külje all Koiola vallamajas. 1926. aastal oli raamatukogus ainult 69 raamatut. Esimese tegevusaasta aruandest loeme, et raamatukogu asus toas pinnaga 13 ruutmeetrit. Raamatud olid kapis, kuhu mahtus 1,5 jooksevmeetrit riiuleid. Raamatukogu oli avatud igal reedel 3 tundi. Lugejaid oli esimesel tegevusaastal 23, neist 4 õpilast.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Põlva Keskraamatukogu põhimäärus". Põlva Keskraamatukogu.
  2. Kuubik Projekt OÜ (22.12.2015). "Põlva Keskraamatukogu, Kesk tn. 16 fassaadi ja katuse soojustamise põhiprojekt" (PDF). Originaali (PDF) arhiivikoopia seisuga 29.03.2019. Vaadatud 25.05.2017.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]