Põhjamaade Filmi- ja Televisioonifond

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Põhjamaade Filmi ja TV Fond)

Põhjamaade Filmi- ja Televisioonifond on fond, mis asutati 1990. aastal. Selle peamiseks eesmärgiks on toetada kvaliteetfilmide ja -telesaadete tootmist kõigis viies Põhjamaa riigis: Taanis, Soomes, Rootsis, Islandil ja Norras.

Rahastatakse filme, telefiktsiooni, telesarju, loomingulisi dokumentaalfilme ja toetatakse ka teisi samalaadseid algatusi. Oma regiooni professionaale täiendatakse ja arendatakse töötubade ja meistriklasside abil, lisaks toetatakse mitmeid Põhjamaades olulise tähtsusega filmiüritusi: festivale, foorumeid, seminare.[1] [2]

Fond haldab mõjukat Põhjamaade Nõukogu filmiauhinda ning korraldab ja võõrustab iga-aastast sügisel toimuvat "Põhjamaade talentide" üritust.

Fondi keskus asub Oslos. Tegevdirektor on Hanne Palmquist.[1]

"Põhjamaade talendid"[muuda | muuda lähteteksti]

"Põhjamaade talentide" eesmärgiks on tutvustada vastlõpetanud Põhjamaade filmikoolide õpilasi põhjamaalastest produtsentidele ja rahastajatele ning anda produtsentidele ja rahastajatele võimalus tutvuda tulevase talendiga. Üritus "Põhjamaade talendid" on kasvulavaks mitmetele tulevastele regiooni filmitööstuse tipptegijatele.

Konkursil valitakse välja 12 projekti, mille hulgast selgub võitja. Projektid peavad kuuluma järgmistesse kategooriatesse: mängufilm, animatsioon, teleseriaal või dokumentaalfilm.

Võitja saab 250 000 Norra krooni.

Tuntumaid konkursil osalenud projekte:

  • norralase Erich Richter Strandi mängufilm "Sønner"
  • rootslaste Lisa Munthe ja Helen Ahlssoni dokumentaalfilm "Armbryterskan från Ensamheten"
  • soomlase Marja Pyykkö mängufilm "Run Sister Run"

2011. aastal toimus see üritus 11. korda. [3]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]