Pärnu-Jaagupi Muusikakool

Allikas: Vikipeedia

Pärnu-Jaagupi Muusikakool on muusikakool Pärnu maakonnas Põhja-Pärnumaa vallas Pärnu-Jaagupi alevis aadressil Kooli tänav 3.

1950. aastatel tegutsesid Aleksander Marguste ja Konstantin Reinu eestvedamisel Pärnu-Jaagupi Keskkooli puhkpilliorkester ja õpilaskoorid. Endine Pärnu-Jaagupi puhkpilliorkester jätkas tegevust Halinga kolhoosi puhkpilliorkestri nime all. Muusikahuvilised lapsed said õppida Pärnu Lastemuusikakoolis. Teiste seas õppisid seal Vello Pukk ja Priit Aimla.

1979. aastal vabanes Pärnu-Jaagupis hoone aadressil Kalli maantee 9. Alev otsustas anda vabanenud ruumid asutatavale lastemuusikakoolile. Idee algataja oli Halinga kolhoosi esimees Lembit Tamvere. Tema ja Pärnu-Jaagupi Keskkooli tollase direktori Linda Lillemägi eestvedamisel avatigi 1981. aastal Pärnu-Jaagupis lastemuusikakool. Eesti NSV kultuuriministri Loti allkirjaga käskkirjas nr 276 (14. august 1981) lastemuusikakoolide avamise kohta on öeldud: "Avada 1981/82. õppeaastal Kingissepa Lastekunstikool, Paldiski Lastemuusikakool ja Pärnu-Jaagupi Lastemuusikakool." Direktori ametikohale kinnitati Madis Schmidt. Viimane töötas kuni 2000. aastani ka puhkpillieriala õpetajana. Kooli avaaktus toimus 1. septembril 1981 Pärnu-Jaagupi Keskkooli aulas. Keskkooli ruume kasutati õppetööks kuu aega, kui sisustati klasse vastremonditud hoones Kalli maanteel. Majas oli seitse klassiruumi, saal, õpetajate tuba ning direktori kabinet. Rajooni kultuuriosakond ja kultuuriministeerium muretsesid kontsertklaveri, pianiinod, akordione ja muid pille. Palju noote ja muusikainstrumente andis M. Lüdigi nimeline Vändra Muusikakool. Oma majas algas õppetöö 1. oktoobril 1981.

Alates 2002. aastast tegutseb kool uues renoveeritud majas aadressil Kooli tänav 3, kus on kaheksa klassiruumi, õpetajate tuba ning avar saal.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]