Otto Hermanni nimeline auhind

Allikas: Vikipeedia

Otto Hermanni nimeline auhind on üks Eesti teatri aastaauhindadest, mille eesmärk on tõsta esile ja väärtustada pikaaegset kõrgetasemelist pühendunud tööd teatri orkestrandina. Auhinda antakse välja 2009. aastast. Auhinnaga kaasneb Vaike Pääsukese kujundatud auaadress ja Eesti Kultuurkapitali rahaline preemia.[1]

Laureaadid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Laureaat Põhjendus
2009 Sigrid Orusaar flöödimängija. Alates 1962. aastast Estonia teatri orkestrant.
2010 Margus Kits flöödimängija, alates 1968. aastast Vanemuise teatri orkestrant.
2011 Meeme Saareväli neljakümne viie aastase staažiga kontrabassimängija (Rahvusooper Estonia).
2013 Margus Vahemets kauaaegse loomingulise panuse ning jätkuva kõrge kunstilise taseme eest teatri Vanemuine sümfooniaorkestri klarnetirühma kontsertmeistrina.
2015 Heiti Riismäe Rahvusooper Estonia fagotirühma kontsertmeister, oma ala professionaal ja eeskujulik kolleeg, kes töötab Rahvusooperis Estonia alates aastast 1976.
2017 Niina Mets töötanud vioolamängijana Vanemuise orkestris üle 50 aasta, sellest palju aastaid ka vioolarühma kontsertmeistrina. Raske on Vanemuise orkestrit ilma temata ette kujutada. Ta on tänapäevani särav, energiline ja elurõõmsa hoiakuga, eeskuju paljudele kolleegidele.
2019 Vahur Vurm Estonia teatri klarnetimängija alates 1974. aastast, klarnetirühmа kontsertmeister üle 30 aasta. Tema imeline toon, rahu ja paindlikkus on kandunud üle ka kogu klarnetirühmale, kelle kõrge taseme üle võib vaid uhkust tunda.
2021 Kulvo Tamra pikaaegse ja kõrgel tasemel musitseerimise eest Vanemuise sümfooniaorkestri fagotirühma kontsertmeistrina.
2022 Rait Erikson Rahvusooper Estonia orkestri metsasarverühma kontsertmeister, kelle imeliselt pehme toon, loomulik musikaalsus ja stabiilne tipptase on rõõmustanud kuulajaid ja inspireerinud kolleege üle 30 aasta
2023 Linda Viller Vanemuise sümfooniaorkestri kontrabassimängija (aastast 1981) ja pillirühma kontsertmeister (aastast 1987)

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Otto Hermanni nimeline auhind. Eesti Teatriliidu veebisait". Originaali arhiivikoopia seisuga 30. aprill 2019. Vaadatud 1. jaanuaril 2020.