Oru valitseja

Allikas: Vikipeedia
Oru valitseja
Monarch of the Glen
Žanr draama, komöödia
Stsenarist Michael Chaplin
Peaosades Alastair Mackenzie
Dawn Steele
Susan Hampshire
Lloyd Owen
Richard Briers
Alexander Morton
Tunnusmuusika helilooja Simon Brint
Riik  Šotimaa
Keel inglise
Hooaegu 7
Jagusid 64
Tootmine
Produtsent Douglas Rae
Barbara McKissack
Jao kestus 50–60 minutit
Tootjaettevõte Ecosse Films
Linastamine
Kanal BBC One
Esmaeeter 27. veebruar 2000 –
23. oktoober 2005
Eesti kanal ETV
Välislingid
Ametlik koduleht Muuda Vikiandmetes
Sissekanne IMDb-s

"Oru valitseja" on aastatel 20002005 valminud Suurbritannia telesari, mis põhineb osaliselt Compton Mackenzie mägismaaromaanide sarjal.

Telesari on enamjaolt filmitud Põhja-Šoti mägismaa Strathspey ja Badenochi piirkonnas. BBC Scotlandi tellimusel tootis sarja Ecosse Films ning algupäraselt jõudis "Oru valitseja" eetrisse kanalil BBC One.

Sarja vaadatavus oli esimese viie hooaja vältel brittide seas suur, kuid vähenes pärast mitme esialgse peategelase (Archie, Hector) sarjast väljakirjutamist. Kui sarja vaadatavus oli 2004. aastal veelgi vähenenud, otsustas BBC sarja tootmise lõpetada.

Eestis on telesarja näidanud Eesti Televisioon.

Tegevustik[muuda | muuda lähteteksti]

Noor Archie MacDonald naaseb pärast Londonis restoranipidamist kodukohta Šoti mägismaal. Ta võtab üle oma eaka isa Hector MacDonaldi võlgades maavaldused ja Glenbogle'i lossi ning saab ülesandeks lapsepõlvekodu endisaegne hiilgus taastada. Seejuures on talle abiks Glengoble'i palgal olevad Lexie, Golly ja Duncan. Suuri raskusi ja tagasilööke trotsides õnnestub Archiel valdus võlgadest välja tuua.

Peagi leiab Archie, et maaomaniku elu ei paku talle enam rahuldust, ning läheb Uus-Meremaale viinamarju kasvatama. Glenbogle'i võtab üle Archie vend Paul MacDonald.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]