Mooste Kunsti ja Sotsiaalpraktika Keskus

Allikas: Vikipeedia

Mooste Kunsti ja Sotsiaalpraktika Keskus (MoKS) on Põlvamaal Moostes tegutsev mittetulundusühing, mis arendab kohalikku ja rahvusvahelist koostööd kunstide ja keskkonnauuringute alal Eesti küla kontekstis.

MoKS korraldab suviseid kunstisümpoosione, õpikodasid, kunsti- ja kogukonnaüritusi Eestis ja välismaal, arendab koostööd üleeuroopaliste võrgustikega ning võimaldab loomeinimestel ka resideerida. MoKSi egiidi all toimuvad Mooste Toiduklubi üritused, näitused ja kinoseansid. 2001. aastal asutatud keskus asub endises Mooste mõisa valitsejamajas, seal on ka kunstnike ateljeed.

Projekti juht on Evelyn Müürsepp[1], teine eestvedaja on John Grzinich[2]. Töö eest MoKSis pälvis Müürsepp Põlvamaa 2011. aasta kultuuripärli tiitli[3].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 1. märts 2013. Vaadatud 26. septembril 2012.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  2. Maarin Mürk "Lokaalne ja globaalne MoKS" Sirp, 21.04.2011
  3. "Piiskopilinnuse ja kunstikeskuse juhid pälvisid kultuuripärli tiitli" Lõunaleht, 12.01.2012

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • "PostsovkhoZ 1-6 : MoKSi kunstisümpoosioni antoloogia = An Anthology of MoKS International Art Symposium" Mooste (Põlvamaa): MoKS, 2007

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]