Michael Jacksoni auhindade ja nominatsioonide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Michael Jackson on võitnud sadu auhindu ning saanud kümneid nominatsioone.

AASTA AUHINNA ANDJA AUHIND
1970 NAACP auhinnad* Aasta parim vokaalansambel – The Jackson 5
1970 Ajakiri 16 Spec Aasta parim ansambel – The Jackson 5
1971 Grammy auhind Parim poplaul – The Jackson 5 – "ABC"
1971 Indiana osariigi Gary linna võti Võtme andis The Jackson 5-le üle linna meer Richard Gordon Hatcher
1971 NAACP auhinnad* Aasta parim vokaalansambel – The Jackson 5
1972 Billboardi muusikaauhinnad Parimate singlite aasta artist
1972 Kuldgloobuse auhinnad Parim originaallaul – Ben
1972 NAACP auhinnad* Aasta parim vokaalansambel – The Jackson 5
1972 Ajakiri 16 Spec Aasta singel – Rockin' Robin
1972 Ajakiri 16 Spec Parim laulja – Michael Jackson
1972 NARAS Parimad R&B-vokalistid – The Jackson 5
1974 Aafrika Ühtsuse Organisatsioon Afroameeriklaste mõju tugevdamise eest – The Jackson 5
1975 Congressional Black Caucus Auliikmed – The Jackson 5
1980 Ameerika muusikaauhinnad Aasta souli- või R&B-album – "Off The Wall"
1980 Ameerika muusikaauhinnad Parim soulisingel – "Don’t Stop ‘Til You Get Enough"
1980 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli meesartist
1980 Billboardi muusikaauhinnad Parim mustanahaline artist
1980 Billboardi muusikaauhinnad Parim mustanahalise artisti album – "Off The Wall"
1980 Ajakiri Cashbox Parim soulialbum – "Off The Wall"
1980 Grammy auhind Parim meesartisti vokaalesitus – "Don’t Stop ‘Til You Get Enough" nomineeritud
1980 NAACP auhinnad* Aasta parim vokaalansambel – Jackson 5
1981 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli- või R&B-meesartist
1981 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli- või R&B-album – "Off The Wall"
1981 Briti muusikaauhinnad Parim album – "Off The Wall"
1981 Ajakiri Cashbox Aasta soulialbum – "Off The Wall"
1981 NAACP auhinnad* Aasta parim vokaalansambel – The Jackson 5
1983 Billboardi auhinnad Aasta popartist
1983 Billboardi auhinnad Aasta parim mustanahaline artist
1983 Billboardi auhinnad Aasta popalbum – "Thriller"
1983 Billboardi auhinnad Popalbumi artist
1983 Billboardi auhinnad Popsingli artist
1983 Billboardi auhinnad Popalbumi meesartist
1983 Billboardi auhinnad Popsingli meesartist
1983 Billboardi auhinnad Parim mustanahalise artisti album
1983 Billboardi auhinnad Mustanahaline singli artist
1983 Billboardi auhinnad Parim mustanahalise artisti album – "Thriller"
1983 Billboardi auhinnad Tantsu või disko artist
1983 Billboardi auhinnad Tantsumuusika heliplaat – "Billie Jean"
1983 Billboardi auhinnad Tantsumuusika heliplaat – "Beat It"
1983 Black Gold auhind Parim meesvokalist
1983 Black Gold auhind Parim videoesinemine – "Beat It"
1983 Black Gold auhind Aasta singel – "Billie Jean"
1983 Black Gold auhind Parim album – "Thriller"
1983 Black Radio auhinnad Aasta artist
1983 Black Gold auhind Parim meesesineja
1983 Billboardi videoauhinnad Parim video – "Beat It"
1983 Billboardi videoauhinnad Parim koreograafia – "Beat It"
1983 Billboardi videoauhinnad Parim video kasutus artisti imidži populariseerimisel "Beat It"
1983 Billboardi videoauhinnad Parim video kasutus artisti laulu populariseerimisel "Beat It"
1983 Ajakiri Cashbox Parim meesartist
1983 Ajakiri Cashbox Parim popsingel "Billie Jean"
1983 Ajakiri Cashbox Parim singlite meesartist
1983 Ajakiri Cashbox Parim mustanahalise artisti album – "Thriller"
1983 Ajakiri Cashbox Parim popalbum – "Thriller"
1983 Ajakiri Cashbox Parim mustanahaline meesartist
1983 Ajakiri Cashbox Parim mustanahaline meessoost singlite artist
1983 Ajakiri Cashbox Parim mustanahalise artisti singel – "Billie Jean"
1983 Ajakiri Cashbox Lugejate küsitlus – nr. 1 souliartist
1983 Ajakiri Cashbox Lugejate küsitlus – nr. 1 video – "Beat It"
1983 Ajakiri Cashbox Lugejate küsitlus – nr. 1 produtsent (koos Quincy Jonesiga)
1983 Ajakiri Cashbox Kriitikute küsitlus – nr. 1 aasta artist
1983 Ajakiri Cashbox Kriitikute küsitlus – nr. 1 video – "Beat It"
1983 Ajakiri Cashbox Kriitikute küsitlus – nr. 1 meesvokalist
1983 Ajakiri Cashbox Kriitikute küsitlus – nr. 1 souliartist
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Austraalia Aasta album
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Austraalia Aasta singel
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Brasiilia Aasta rahvusvaheline artist
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Kreeka Aasta album
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Holland Aasta album
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Itaalia Aasta artist
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Jaapan Aasta artist
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Jaapan Parim meesvokalist
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Jaapan Aasta album – "Thriller"
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Madalmaad Aasta album – "Thriller"
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Hispaania Olulisim välismaine album
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Ühendkuningriik Aasta artist
1983 Rahvusvahelise artisti auhind – Ühendkuningriik Aasta album – "Thriller"
1983 Ajakiri Rolling Stone – kriitikute auhind Aasta artist
1983 Ajakiri Rolling Stone – kriitikute auhind Aasta souliartist
1983 Ajakiri Rolling Stone – kriitikute auhind Aasta meesvokalist
1983 Ajakiri Rolling Stone – kriitikute auhind Aasta video – "Beat It"
1983 Ajakiri Rolling Stone – lugejate auhind Aasta artist
1983 Ajakiri Rolling Stone – lugejate auhind Aasta souliartist
1983 Ajakiri Rolling Stone – lugejate auhind Aasta produtsent – "Thriller" (koos Quincy Jonesiga)
1983 Ajakiri Rolling Stone – lugejate auhind Aasta video – "Beat It"
1984 Ameerika muusikaauhinnad Teenete eriauhind
1984 Ameerika muusikaauhinnad Parim pop- või rock-muusika meesartist
1984 Ameerika muusikaauhinnad Aasta pop- või rock-muusika singel – "Billie Jean"
1984 Ameerika muusikaauhinnad Parim pop- või rock-muusika album – "Thriller"
1984 Ameerika muusikaauhinnad Parim pop- või rock-muusika video – "Beat It"
1984 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli- või R&B-album – "Thriller"
1984 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli- või R&B-meesartist
1984 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli- või R&B-video – "Beat It"
1984 Ameerika muusikaauhinnad Parim video (pikk vorm) – "Thriller"
1984 Ameerika muusikaauhinnad Parim koduvideo
1984 Ameerika videoauhinnad Parim video (pikk vorm)
1984 Ameerika videoauhinnad Parim koduvideo
1984 Billboardi auhinnad Parim album – "Thriller"
1984 Billboardi küsitlus "Year in Music" ("Aasta muusikas") Parim mustanahalise artisti album – "Thriller"
1984 Billboardi küsitlus "Year in Music" ("Aasta muusikas") Parim mustanahaline artist
1984 Kanada mustanahaliste muusikaauhinnad Canadian Black Music Awards Parim rahvusvaheline album – "Thriller"
1984 Kanada mustanahaliste muusikaauhinnad Canadian Black Music Awards Parim rahvusvaheline singel "Billie Jean"
1984 Kanada mustanahaliste muusikaauhinnad Canadian Black Music Awards Parim meesvokalist
1984 Crystal Globe auhinnad Müünud enam kui 5 miljonit plaati
1984 Grammy auhind Parim R&B-laul – "Billie Jean" nomineeritud
1984 Grammy auhind Aasta album – "Thriller"
1984 Grammy auhind Aasta produtsent (koos Quincy Jonesiga) – "Thriller"
1984 Grammy auhind Aasta album – "Beat It"
1984 Grammy auhind Parim meesartisti rock-muusika vokaalesitus – "Beat It"
1984 Grammy auhind Parim meesartisti R&B-vokaalesitus – "Billie Jean"
1984 Grammy auhind Parim meesartisti popmuusika vokaalesitus – "Thriller"
1984 Grammy auhind Parim lastele mõeldud album "E.T. The Extra Terrestrial", peale lugenud Michael Jackson
1984 Hotell Royal Plaza Presentation Casement "37 kuld- & plaatinaplaati"
1984 Hotell Royal Plaza Aasta video – "Thriller"
1984 MTV videomuusika auhind Parim videokontseptsioon – "Thriller" nomineeritud
1984 MTV videomuusika auhind Parim meesartisti video – "Thriller" nomineeritud
1984 MTV videomuusika auhind Aasta video – "Thriller" nomineeritud
1984 MTV videomuusika auhind Vaatajate valik "Thriller"
1984 MTV videomuusika auhind Parim koreograafia – "Thriller"
1984 MTV videomuusika auhind Parim teostus "Thriller"
1984 NAACP auhinnad* H. Claude Hodsoni vabadusmedali auhind 1984 olümpia sõprusmedal
1984 NARM* Müüduim album – "Thriller"
1984 NARM* Müüduim singel – "Billie Jean"
1984 NARM* Parim koduvideo "Thrilleri" tegemisest
1984 People's Choice Awards Aasta meelelahutaja
1984 People's Choice Awards Aasta video – "Thriller"
1984 Presidential Special Achievement Award Auhinna andis Michael Jacksonile Valges Majas üle USA president Ronald Reagan tunnustamaks Jacksoni panust üleriigilisse kampaaniasse joobes juhtimise vastu – kampaanias kasutati tema laulu "Beat It".
1984 Ühendkuningriik Presentation Casement plaatinaplaat 1985 "Thriller"
1985 Grammy auhind Parim duo või grupi vokaalesitus – "Tell Me I'm Not Dreaming" nomineeritud
1985 Grammy auhind Parim video (pikk vorm) – "The Making Of Thriller"
1985 Eriküsitlus "Noorte ameeriklaste kangelane"
1986 Ameerika muusikaauhinnad Tunnustuse auhind
1986 Ameerika muusikaauhinnad Aasta laul – "We Are The World"
1986 Grammy auhind Aasta laul – "We Are The World"
1986 Grammy auhind Parim duo või grupi popmuusika esitus – "We Are The World"
1986 Grammy auhind Parim muusikavideo (lühivorm) – "We Are The World"
1986 People's Choice Awards Parim uus laul "We Are The World"
1987 Ajalehe Aftonbladet lugejate küsitlus 1987. aasta parim vokaalartist
1987 Ajakirja Smash Hits auhinnad Parim meesvokalist
1988 Ajakirja Bravo auhinnad Silver Otto auhind
1988 ACE auhind Eriauhind suurepärase muusikalise arranžeeringu eest filmis "Michael Jackson: The Legend Continues" nomineeritud
1988 Ameerika muusikaauhinnad Aasta souli- või R&B-singel – "Bad"
1988 Billboardi auhinnad Parim mustanahaline artist
1988 Billboardi auhinnad Blues & Soul
1988 Billboardi auhinnad 1988. aasta parim live-show
1988 Billboardi auhinnad Aasta artist
1988 Ajakirja Bravo auhinnad Gold Otto auhind
1988 Briti muusikaauhinnad Parim rahvusvaheline sooloartist
1988 Ajakiri Blues & Soul Aasta artist
1988 Ajakiri Blues & Soul 1988. aasta parim live-show
1988 Ajakiri Ebony Ameerika mustanahaliste saavutuste auhind
1988 Grammy auhind Parim meesvokalisti popmuusika esitus – "Bad" nomineeritud
1988 Grammy auhind Aasta album – "Bad" nomineeritud
1988 MTV Video Vanguard auhinnad Video Vanguard auhind
1988 Guild Hall Party Mõõga esitlemine mäletamaks kontserditurneed "Bad"
1988 Rahvusvahelise artisti auhind – Austria Orpheuse auhind
1988 NAACP auhinnad* Parim meesartist
1988 NAACP auhinnad* Parim album – "Bad"
1988 NAACP auhinnad* Leonard Carteri inimsuse preemia
1988 New York Timesi bestsellerid Nr. 1 raamat – Michael Jacksoni "Moonwalk"
1988 Ajakirja Smash Hits auhinnad Parim meesvokalist
1988 Soul Traini muusikaauhinnad Aasta R&B-album – "Bad"
1988 Soul Traini muusikaauhinnad Parim meesartisti aasta singel – "Bad"
1988 Wembley staadion Rekordilise seitsme väljamüüdud kontserdi eest
1989 Ameerika muusikaauhinnad Eriauhind suurepäraste saavutuste eest
1989 Ameerika muusikaauhinnad Video teerajaja auhind
1989 BET* Auhind turnee "Bad" edukuse eest
1989 Billboardi auhinnad Parim pop- või rock-muusika album – "Bad"
1989 Billboardi auhinnad Parim mustanahaline artist
1989 Black Radio auhinnad Inimsuse preemia
1989 Ajakirja Bravo auhinnad Aasta video
1989 Ajakirja Bravo auhinnad Bronze Otto auhind
1989 BRE Awards Kolme krooni auhind: popi-, rock'i- ja soulikuningas
1989 BRE auhinnad Aasta video
1989 Briti muusikaauhinnad Aasta video – "Smooth Criminal"
1989 Briti muusikaauhinnad Parim muusikavideo – "Smooth Criminal"
1989 Briti muusikaauhinnad Parim rahvusvaheline sooloartist
1989 Briti muusikaauhinnad Parim rahvusvaheline meesartist
1989 Kanada muusikaauhinnad Teddy auhind – "Leave Me Alone"
1989 Capitol Children's Museum Washingtoni parim – 1989 Inimsuse preemia
1989 Kriitikute auhind Parim video – "Smooth Criminal"
1989 Grammy auhind Parim meesartisti popmuusika vokaalesitus – "Bad" nomineeritud
1989 Grammy auhind Aasta album – "Man In The Mirror" nomineeritud
1989 MTV videomuusika auhind Parimad eriefektid – "Thriller"
1989 National Urban Coalition Inimsuse preemia
1989 People's Choice Awards Parim muusikavideo – "Smooth Criminal"
1989 Soul Traini muusikaauhinnad Parim R&B- või urbanmuusika kaasaegne muusikavideo – "Man In The Mirror"
1989 Soul Traini muusikaauhinnad Parim R&B- või urbanmuusika kaasaegne meeslaulja singel – "Man In The Mirror"
1989 Soul Traini muusikaauhinnad Esimene iga-aastane Davis Junior/Heritage auhind
1989 U.K. TV Show Auhind Goodbye To The 80's ("Hüvasti 80ndad")
1989 Video Software Dealer Association Parim muusikavideo – "Moonwalk"
1989 Viewers Choice Awards Nr. 1 video – "Smooth Criminal"
1990 BMI* avamine Esimene Michael Jacksoni saavutuste auhind
1990 Boy Scouts of America Boy Scout inimsuse preemia
1990 Capitol Children's Museum Inimsuse preemia
1990 Ajakiri Cashbox Video teerajaja
1990 Emmy auhind Muusika ja laulusõnade silmapaistev saavutus You Were There nomineeritud
1990 Grammy auhind Parim muusikavideo (pikk vorm) – "Moonwalk" nomineeritud
1990 Grammy auhind Parim muusikavideo (lühivorm) – "Leave Me Alone"
1990 Rahvusvahelise artisti auhind – Jaapan Eeskuju auhind
1990 MTV videomuusika auhind Video Vanguard auhind – Kümnendi artist
1991 MTV videomuusika auhind Video Vanguard auhind nimetati Michael Jacksoni auks ümber "Michael Jackson Video Vanguard auhinnaks"
1991 Music Video Producers’ Hall Of Fame Võeti vastu "Thrilleri" video vastu võetud
1992 Billboardi muusikaauhinnad 1992 Billboardi maailma artisti auhind
1992 Billboardi muusikaauhinnad Billboard Hot 100 singlite meesartist
1992 Ajakirja Bravo auhinnad Gold Otto auhind
1992 International Monitor Awards Parimate eriefektidega muusikavideo – "Black Or White"
1992 Music Video Producers’ Hall Of Fame Võeti vastu "Beat It" ja "Billie Jean" vastu võetud
1992 Rahvusvahelise artisti auhind – Elevandiluurannik Sanwide kuningas kroonitud
1992 NABOB* Elutöö auhind
1992 Billboardi muusikaauhinnad Parim kuumade tantsumuusika singlite artist
1992 Billboardi muusikaauhinnad Parim kuuma tantsumuusika klubiartist
1992 Billboardi muusikaauhinnad Kuum R&B-singlite artist
1993 Ameerika muusikaauhinnad Rahvusvahelise artisti auhind
1993 Ameerika muusikaauhinnad Parim pop- või rock-muusika album "Dangerous", parim souli- või R&B-singel "Remember The Time"
1993 ASCAP* Parima R&B-artisti auhind – "In The Closet", "Remember The Time", "Jam"
1993 Ajakirja Bravo auhinnad Gold Otto auhind
1993 Echo auhinnad Aasta parim rahvusvaheline meesartist
1993 Grammy auhind Parim meesartisti R&B-vokaalesitus – "Black Or White" nomineeritud
1993 Grammy auhind Elava legendi auhind
1993 Jack The Rapper Award Auhind Our Children, Our Hope Of Tomorrow (Meie lapsed, meie lootus) väljapaistva muusikavideo "Black Or White" eest
1993 NAACP auhinnad* Väljapaistev muusikavideo – "Black Or White"
1993 Soul Traini muusikaauhinnad 1993 Inimsuse preemia
1993 Soul Traini muusikaauhinnad Parim R&B-singel – "Remember The Time", parim R&B-album – "Dangerous"
1993 Telekanali RTL Television auhind Ehren Loewen
1993 NARM* Menukiauhind – 1992 müüduim urbanmuusika meesartisti auhind "Dangerous"
1993 Maailma muusikaauhinnad Aasta müüduim Ameerika artist
1993 Grammy auhind Parim meesartisti popmuusika vokaalesitus – "Black Or White" nomineeritud
1993 Grammy auhind Parim R&B-laul – "Jam" nomineeritud
1993 Maailma muusikaauhinnad Müüduim popartist maailmas
1993 Maailma muusikaauhinnad Ajastu müüduim popartist maailmas
1994 Ameerika muusikaauhinnad Lemmik souli- või R&B-meesartist; lemmik pop- või rock-muusika meesartist nomineeritud
1994 Ajakirja Bravo auhinnad Gold Otto auhind
1994 Cable Ace auhinnad Silmapaistev muusikaesitus ["Dangerous"i Bukaresti kontsert ja HBO eriesitlus]
1994 Children's Choice Awards Lastest hoolimise auhind
1994 Crenshaw Community Youth And Arts Foundation Inimsuse preemia
1994 MTV filmiauhinnad Parim filmilaul – "Will You Be There"
1994 Ajakirja Pop Rocky auhinnad Aasta laulja
1994 Ajakirja Smash Hits auhinnad Parim meesvokalist
1995 Ameerika lemmiklauljate küsitlus [Harris Poll] Michael Jackson on 1995. aasta 10. lemmiklaulja Ameerikas
1995 BET* Walk Of Fame auhind Esimene BET* Walk Of Fame'i nimelise auhinna saaja
1995 Billboardi muusikaauhinnad Billboard Hot 100 saavutuse auhind
1995 Billboardi muusikaauhinnad Aasta pop- või rock-muusika video – "Scream"
1995 Ajakirja Bravo auhinnad Gold Otto auhind
1995 Brasiilia TVZ videoauhinnad Aasta parim rahvusvaheline video – "Scream"
1995 Ghana kuninga tunnustus Diamond Of Africa (Aafrika teemant)
1995 MTV Euroopa muusikaauhinnad Aasta parim meesartist
1995 MTV videomuusika auhind Aasta video – "Scream" nomineeritud
1995 MTV videomuusika auhind Parim tantsuvideo – "Scream"
1995 NARM* Harry Chapin Memorial inimsuse preemia – aasta parim meesvokalist
1995 Ajakirja Pop Rocky auhind Aasta lemmik meesvokalist
1995 Ajakirja Popcorn auhinnad Aasta lemmik meesvokalist
1995 Ajakirja Smash Hits auhinnad Parim meesartist
1995 VH1 auhinnad Michael Jacksoni eriauhind heategevuse eest
1995 MTV videomuusika auhind Parim koreograafia – "Scream"
1995 MTV videomuusika auhind Parim kunstisuunitlus "Scream"
1995 MTV Euroopa muusikaauhinnad Parim meesesineja
1995 MTV videomuusika auhind Parim R&B video – "Scream" nomineeritud
1995 MTV videomuusika auhind Läbilöögivideo "Scream" nomineeritud
1995 MTV videomuusika auhind Vaatajate valik "Scream" nomineeritud
1996 Ameerika muusikaauhinnad Aasta pop- või rock-muusika meesartist
1996 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli- või R&B-meesartist nomineeritud
1996 Ameerika muusikaauhinnad Lemmik kaasaegne täiskasvanute artist nomineeritud
1996 Blockbuster Entertainment auhinnad Lemmik meessoost popartist "HIStory"
1996 Ajakirja Bravo auhinnad Gold Otto auhind
1996 Ajakirja Bravo auhinnad Parim meesartist
1996 Ajakirja Bravo auhinnad Meeldivaim laulja
1996 Ajakirja Bravo auhinnad Parim album – "HIStory: Past, Present, and Future, Book I"
1996 Briti muusikaauhinnad Ajastu artisti auhind
1996 Taani Grammy auhind Taani Muusikaauhinnad Parim Rahvusvaheline Album "HIStory: Past, Present, and Future, Book I"
1996 Taani Grammy auhind Taani Muusikaauhinnad Parim rahvusvaheline meesartist
1996 Genesis auhinnad Doris Day muusikaauhind keskkonnateadliku video eest "Earth Song"
1996 Golden Apple Award Sour Apple auhind nomineeritud
1996 Grammy auhind Parim muusikavideo (lühivorm) – "Scream"
1996 Hong Kong Hit Radio Parim rahvusvaheline meesartist
1996 Hong Kong Hit Radio Aasta laul – "You Are Not Alone"
1996 Iiri muusikaauhinnad [IRMA] Parim rahvusvahelise meesartisti album "HIStory"
1996 Le Film Fantastique Parim video – "Earth Song"
1996 Maailma muusikaauhinnad Müüduim album läbi aegade – "Thriller"
1996 Maailma muusikaauhinnad 1996. aasta müüduim meesartist
1996 Maailma muusikaauhinnad Müüduim Ameerika artist
1996 Maailma muusikaauhinnad Müüduim R&B-artist
1997 Bob Fosse auhind Parim koreograafia – muusikavideo "Ghosts"
1997 Ajakirja Bravo auhinnad Silver Otto auhind
1997 Brasiilia TVZ videoauhinnad Rahvusvaheline aasta video "Blood On The Dance Floor"
1997 Hollandi Music Factory auhinnad Parim live-esitus
1997 Hollandi Music Factory auhinnad Parim meeslaulja
1997 Grammy auhind Parim muusikavideo (lühivorm) "Earth Song" nomineeritud
1997 Ajakirja Popcorn auhinnad Lemmik meesvokalist
1997 Soul Traini muusikaauhinnad Videoauhind nimetati Michael Jacksoni auks ümber "Michael Jackson Award For Best R&B/Soul Or Rap Music Video"
1998 Ajakirja Bravo auhinnad Silver Otto auhind
1998 Taani ajakirja Mix lugejate hääletus Parim rahvusvaheline meesartist
1998 Taani ajakirja Mix lugejate hääletus Parim sündmus – Michael Jacksoni kontsert Parkeni staadionil maailmaturnee "HIStory" raames
1998 Taani ajakirja Mix lugejate hääletus Parim laulja
1998 Taani muusika telesaate Puls lugejate hääletus Parim 1997. aasta rahvusvaheline meesartist
1998 Taani muusika telesaate Puls lugejate hääletus 1997. aasta parim show
1999 Bollywoodi auhinnad [Indian film industry awards] Silmapaistev inimsuse preemia
2000 G&P Foundation Angel Ball Angel Of Hope'i nimeline auhind
2001 MJ Day 10 auhind Michael Jackson sai auhinna Adrian Granti MJ Day 10-l miljonite fännide ees üle kogu maailma
2001 NASDAQ Auhinna andis Michael Jacksonile üle NASDAQi tegevjuht Hardwick Simmons
2001 KIIS-FM Elutöö auhind
2002 NAACP auhinnad* Müüduim album – "Thriller"
2002 NAACP auhinnad* Müüduim singel – "Billie Jean"
2002 NAACP auhinnad* Parim varietee erietendus "30th Anniversary Celebration" ("30. aastapäeva tähistamine")
2002 NRJ muusikaauhinnad Parim rahvusvaheline meesartist
2002 Michael Jacksoni nimeline 30. aastapäeva auhind Michael Jackson sai 30. aastapäeva auhinna, mille andis üle auhinna looja Nijel, kes disainis ka 1990. aastal üle antud "Sajandi enimmüüdud artisti auhinna"
2002 Billboardi muusikaauhinnad Michael Jackson sai eriauhinna 1982. aastal plaadifirmaga Epic tehtud albumi "Thriller" eest, mis püsis Billboard 200-s esimesel kohal kauem kui mis tahes muu album.
2002 Grammy auhind Parim meesartisti popmuusika vokaalesitus – "You Rock My World" nomineeritud
2002 BMI* urbani auhinnad BMI urbani auhind singli eest "Butterflies"
2003 Linna võti Gary linna meer avaldas Michael Jacksonile austust linna võtme üleandmisega
2003 Linna võti Las Vegase meer avaldas Michael Jacksonile austust linna võtme üleandmisega
2003 Power Of Oneness auhinnad Elutööauhind
2003 Raadio Muusikaauhinnad Auhind heategevuse eest
2004 AASA* auhinnad Kuldse Elevandi nimeline auhind
2004 AASA* auhinnad Auhind heategevuse eest
2004 UK Music Hall Of Fame Michael Jackson võeti vastu Ühendkuningriigi Music Hall of Fame'i vastu võetud
2005 Raadiokanal Choice FM Mõjukaim mustanahaliste muusika artist
2006 MTV videomuusika auhind – Jaapan Legendi auhind
2006 Maailma muusikaauhinnad Chopard Diamond'i nimeline Maailmamuusika auhind
2006 BMI urbani auhinnad BMI ikooni auhind
2009 Ameerika muusikaauhinnad Aasta artist nomineeritud
2009 Ameerika muusikaauhinnad Parim pop- või rock-muusika meesartist
2009 Ameerika muusikaauhinnad Parim pop- või rock-muusika album – "Number Ones"
2009 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli- või R&B-meesartist
2009 Ameerika muusikaauhinnad Parim souli- või R&B-album – "Number Ones" [1]
  • AASA = African Ambassadors’ Spouses Association
  • ASCAP = American Society of Composers, Authors and Publishers
  • BET = Black Entertainment Television
  • BMI = British Music Industry
  • NAACP = National Association for the Advancement of Colored People
  • NABOB = National Association of Black Owned Broadcasters
  • NARAS = The National Academy Of Recording Arts & Sciences
  • NARM = National Association Of Recording Merchandisers

Viited[muuda | muuda lähteteksti]