Malli arutelu:Hääleliigid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See nüüd kõige suurem viga ei ole. Kas üksiku hääle liik või üksik hääleliik. See on nagu heli vältus ja helivältus. Kokkukirjutamisel kasutatakse rohkem füüsikalises mõistes ja lahku tegelikult muusikas.--Tiuks 15. veebruar 2008, kell 21:15 (UTC)

See on kindlasti vaieldav ja subjektiive. Näiteks mulle tundub, et hääle liik võib olla ka näiteks lapsehääl või midagi taolist (iseloomustatud ka millegi muu kui kõrgusega]. See oleks laiem mõiste kui hääleliik ja niiöelda maakeelselt väljendatav. Hääleliigid on kindlaks määratud sopran, alt jne, mida kasutatakse muusika kirjutamisel ja esitamisel. Adeliine 15. veebruar 2008, kell 21:24 (UTC)
Muusikakirjanduses on tõesti kokku kirjutatud. Ma tahtsin nendele laiemat tähendust anda. Sul on täiesti õigus.--Tiuks 15. veebruar 2008, kell 21:31 (UTC)
Ma arvan, et kõige parem oleks teha hääleliikidele eraldi artikkel ja hääle liikidest rääkida artiklis hääl (kui keegi suudab neid konkreetselt leida). Adeliine 15. veebruar 2008, kell 21:50 (UTC)
Aga kui sa seda malli vaatad, siis ongi seal mõeldud eraldi artikkel hääleliigid. Artiklis hääl oli ainult tutvustus. Sellest tulebki eraldi kirjutada. Inglise vikis on see en:Voice type. Kui tahad, võta ette. Mul on väga hea meel kui muusika artiklid täiendust saavad.--Tiuks 15. veebruar 2008, kell 22:02 (UTC)
Jah, ma ise tegingi sinna malli selle lingi. Ja täitsa võimalik, et võtan selle artikli inglise Wikist kunagi ette. Adeliine 15. veebruar 2008, kell 22:08 (UTC)