Malli arutelu:Eesti Teises maailmasõjas

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See mall on minuarust natuke saksamaa poole kaldu. Väejuhtide alt puudub näiteks Lembit Pärn. Ning see, et Eesti oli Saksamaa liitlane tundub ka kahtlane. Minuarust lõppes Eesti juba 1940 ära. - WooteleF 4. detsember 2007, kell 10:41 (UTC)

Minu meelest on see mall üleüldse vildakas, igastahes paha värk kui ekraanilaiusele ära ei mahu - Ahsoous 11. jaanuar 2008, kell 02:45 (UTC)

Tahaks siiski Eesti ka sisse panna. 1944. a. septembris ju tegutses Eestis siiski valitsus ja sellele (vähemalt vormiliselt) alluvad väeosad pidasid Punaarmee vastu ka lahinguid. Djreichsfuhrer 21. jaanuar 2008, kell 13:34 (UTC)

See mall on ka väga kole. Poole artikli suurune värviline lahmakas.--WooteleF 7. märts 2009, kell 18:19 (UTC)


Sakslaste jaoks ei olnud mingit Eestit olemas. Tagantjärele end liitlaseks sokutada, eriti veel kaotajate poolele... See "Teine Vabadussõda" on küll ebaadekvaatne, aga "Nõukogudevastane pool" annab sisu täpselt edasi, viimase võiks jätta. --Ido10 8. detsember 2010, kell 16:53 (EET)[vasta]

"Nõukogudevastane pool" ei anna edasi, mis vägedega tegu ja kelle poolt nad siis sõdisid. Tegemist on kompotiga, millesse kuulus liiga erinevaid vägesid. Näiteks Soome puhul pole õige öelda, et ta oli põhimõtteliselt nõukogudevastane, kuna deklareeris kaitsesõda. Eesti Vabariik deklareeris lõpuni neutraalsust, nii et nõukogudevastasus jällegi vale. Samuti ei saa "Nõukogudevastast poolt" pidada sugugi ühtseks, kuna 18. septembril pöörasid Otto Tiefi valitsusele truud üksused oma relvad Saksa vägede vastu. Tõeliselt nõukogudevastased olid Suvesõjas koos tegutsenud metsavennad, Omakaitse ja Saksamaa, samas, nagu selgus alles vahetult peale seda, ajasid metsavennad ja Omakaitse ikka oma asja ja Saksa oma. Kokkuvõttes olen nõus, et metsavendi, Omakaitset ega Otto Tiefi valitsusele truusid üksusi ei ole õige pidada Saksa liitlasteks, kuni 18. septembrini aga küll samal poolel sõdivateks jõududeks. Soovitan tungivalt moodustada nimetatud eesti iseseisvuslastest sõjatandri kolmas osapool (vt. nt. Sõjategevus Eestis (1944)). --Erikupoeg 8. detsember 2010, kell 17:20 (EET)[vasta]