Maakad

Allikas: Vikipeedia

"Maakad" ("Yokel Chords") on "Simpsonite" 18. hooaja 14. jagu, mis jõudis ekraanile 4. märtsil 2007.

Tegevustik[muuda | muuda lähteteksti]

Marge magab sisse ja jääb hiljaks Bartile ja Lisale koolilõuna valmistamisega. Homer ütleb Marge'ile, et ta pani neile lõuna kaasa ja saatis kooli. Bartil on Homeri isa vanad rohud ning Lisal võileiva joonistus. Bartile tuleb pähe üks mõte, kuidas saada lõunat – ta valetab oma klassikaaslastele ühe loo Mustast Stanleyst.

Loo sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Aastaid tagasi oli Must Stanley Springfieldi algkooli kokk, keda lapsed narrisid, sest tal ei olnud haridust. Stanley tasus neile kätte, raiudes nende pead maha ja pannes need supi sisse. Hiljem Stanley poodi mõrvade pärast ja maeti maha, kuid järgmine päev oli terve surnuaed kadunud.

Tagasi olevikus[muuda | muuda lähteteksti]

Kooli sööklas kustub tuli. Kui see jälle põlema pannakse, on näha Barti, kes on tapetud Musta Stanley poolt. Kõik jooksevad minema. Kui kõik on lahkunud, on näha, et Bart hoopis teeskles tapmist, kasutades ketšupit verena ja spagette ajudena. Siis hakkab Bart sööma seda toitu, mille teised lapsed maha jätsid. Aga sel hetkel jõuab koolidirektor Skinner ukse juurde ja kõik lapsed tormavad koolist välja. Hiljem tuleb Bart rahulikult uksest välja, kuid direktor saab ta kätte ning saadab ta psühhiaatri juurde 5 seansiks. Siis läheb Willie lapsi tagasi tooma, kuid ta toob ka 7 maalast, kes ei käi üldse nende koolis. Nad otsustatakse kooli mitte vastu võtta, kuna siis langevad õpitulemused ja kool jääb ilma riiklikust toetusest. Aga Lisa üritab sellest kirjutada artikli. Siis saab Lisa võimaluse hakata ise õpetama neid lapsi (laste nimed Whitney, Jitney, Dubya, Incest, Crystal Meth, International Harvester ja Birthday).

Bart läheb psühhiaatri juurde. Alguses Bart arvab, et seanss tuleb igav, aga pärast videomängude mängimist ja naljakate lausete koostamist osutub see lõbusaks.

Lisa esimene tund ei õnnestu, sest maalapsed ei ole huvitatud. Siis otsustab Lisa nad viia Springfieldi kesklinna. See õnnestub ning pärast seda saavad lapsed lepingu kloun Krustylt. Laste isa Cletus kirjutab lepingule alla. Pärast esitavad lapsed näidendi, mis pidavat süvendama maakate stereotüüpi.

Pärast viimast seanssi tunneb Bart ennast väga masendatuna, kui ta näeb psühhiaatrit nõustamas Milhouse'i ja pärast tantsimas selle hiina restorani omanikuga, kellega ta abiellus.

Siis on näha, et Cletuse lapsed saavad oma saate, kus laulu kirjutab Stephen Sondheim. Lisa arvab, et Cletus kulutab laste raha ainult enda peale.

Bart räägib voodis lamades tühja tooliga oma muredest ja on väga masendunud. Marge otsustab maksta veel ühe seansi eest psühhiaatriga, kasutades ära raha, mida ta oli hoidnud Homeri rasvaimuoperatsiooniks. Ta ütles, see on nende viimane raha ja et kui see ei aita Bartil muredest lahti saada, siis võib Bart täiskasvanuna maksta mõnele naisele, et see teda tund aega õnnelikuks teeks. Bart läheb seansile ja räägib oma muredest. Kui seansi lõpuni on jäänud 20 minutit, on Bartiga jälle kõik korras, aga psühhiaater hakkab igatsema Barti järele ning läheb räägib oma psühhiaatriga. Selgub, et Must Stanley oli tegelikult olemas ja tappis tema poja, keda võib-olla Bart võiks asendada.

Siis otsustab Krusty viia Cletuse lapsed tuurile, kuid enne saabuvad Lisa ja laste ema Brandine Iraagist. Lisa ütles, et ta saatis Brandine'ile e-maili, et takistada Cletust. Selgub, et leping, millele Cletus alla kirjutas, on kehtetu, sest Cletus on ainult kahe lapse isa – selle, kes laulda ei oska, ja selle, kes ei oska improviseerida. Brandine küsib Cletuselt, kui palju neil raha on, ja Cletus ütleb, et ta võlgneb Krustyle 12 000 dollarit, Brandine aga vastab, et nad saavad hakkama.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]