Luurespetsid

Allikas: Vikipeedia

"Luurespetsid" (originaalpealkiri inglise keeles "Central Intelligence") on 2016. aasta Ameerika Ühendriikide komöödiafilm, mille režissöör on Rawson Marshall Thurber ning stsenaristid Thurber, Ike Barinholtz ja David Stassen. Film esilinastus Los Angeleses 10. juunil 2016. Filmi eelarve oli 50 miljonit dollarit ning film on siiani teeninud 217 miljonit USA dollarit.

Filmi peategelased on Kevin Hart ja Dwayne Johnson, kunagised klassivennad, kes saavad juhtumisi baari leti ääres kokku ning ajavad juttu. Jutu käigus selgub, et üks nendest töötab CIA-s.

Filmi sisu[muuda | muuda lähteteksti]

1996. aastal austati keskkoolis sporditäht Calvin Joynerit. Kui Calvin oli pooleli oma tähtsa lõpukõnega, visati oste duši kabiinist tulnud Wierdichti otse keset võimla põrandat kus toimus kõne ette lugemine. Calvinil hakkas Wierdicht kahju ning ta andis talle oma jope. Kakskümmend aastat hiljem on Calvin Maggiega abielus ja töötab kohtuekspertiisi raamatupidajana, kuid ei ole rahul oma karjääriga. Maggie soovitab tal näha terapeudi nende halveneva abielu päästmiseks. Tööl saab Calvin Facebookist sõbrakutse Bob Stone'ilt, kes näitab, et ta on Wierdicht, ja nõuab, et nad kohtuvad. Calvin on šokeeritud, kuna ta nägi, kui hea Bob välja nägi. Stone küsib Calvinilt mõned raamatupidamisdokumendid. Calvin loobub dokumentidest enampakkumisel mitme miljoni dollari tehingutest, mille lõppmakset tehakse järgmisel päeval. Stone väldib Calvini küsimusi ja veedab öösel oma diivanil. Järgmisel hommikul tuleb otsima Bobi CIA rühm. Bob põgeneb. Bob seletas, et ta on tagaotsitav, kuna ta annab välja salajast informatsiooni. Bobil läheb vaja Calvini abi koordinaatide tuvastamiseks. Calvin oli lõpuks nõus. Stone veenab Calvinit teda aitama ja kaasa tulema kohtumisele Trevor Olsoniga, kes suudab jälgida oksjonil asuvat kontot, et nad saaksid tehingu asukoha. CIA rühm ähvardab Calvinit sellega, et kavatseb arreteerida Maggie, kui ta ei aita neil Stone'i kinni pidada. Calvin on sunnitud ennast üles andma.

Calvin põgeneb ning Calvin leiab, et tehing toimub Bostonis ja aitab Stone'il varastada lennukit. Maa-aluses pargis, kus eeldatakse, et tehing toimub, jõuab Stone üksinda, samas kui Calvin näeb CIA rühma. Phil Stanton saabub, ning paljastab, et ta on elus ja et tema käes on hoopis salainfo. Ostja püüab välja laadida koode nii Stone'ilt kui Stantonilt, kuid CIA saabub ja läheb madinaks. Filmi lõpus on Maggie rase ja Calvin on liitunud CIAga.