Lush

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib firmast; ansambli kohta vaata artiklit Lush (ansambel)

Lush Retail, Limited
Asutatud 1995
Asutajad Mark Constantine ja Mo Constantine
Peakorter Suurbritannia Poole'is Suurbritannias
Valdkonnad kosmeetika, kehahooldus
Tooted seebid, dušigeelid, šampoonid, juuksepalsamid, vannipommid, mullibatoonid, näomaskid, käe- ja kehakreemid jms
Koduleht http://lush.ee

Lush on kosmeetikatoodete jaemüüja, mille peakontor asub Poole'is Suurbritannias. Firma asutati aastal 1994 ning on pühendunud värskete käsitsi valmistatud kosmeetikatoodete tootmisele.

Nimi Lush saadi nimeloomisvõistluselt, mille firma asutajad Mark ja Mo Constantine korraldasid oma esimeses käsitsi valmistatud ajalehes ja kataloogis. 1994. aastal avasid abikaasad Mark ja Mo Constantine Poole's Inglismaal esimese Lushi poe Cosmetics to Go. Praeguse nime võttis Lush kasutusele 10. aprillil 1995.

Nüüdseks on maailmas üle 800 Lushi poe 51 riigis, nende hulgas kaks ka Eestis. Lush valmistab ja müüb laias valikus käsitsi valmistatud tooteid, nagu seebid, dušigeelid, šampoonid, juuksepalsamid, vannipommid, mullibatoonid, näomaskid ning käe- ja kehakreemid erinevatele nahatüüpidele.

Lushi tooted sisaldavad tihtilugu puuvilju, juurvilju, eeterlikke õlisid, sünteetilisi koostisaineid, mett ja mesilasvaha. Firma on loomkatsete vastu ning valib selle asemel välja vabatahtlikke, kes on nõus nende tooteid katsetama.

Lushile ei meeldi nimetada ennast eetiliseks ettevõtteks. Nad seletavad, et see termin on keeruline kontseptsioon. Neile tundub, et selle nimetusega kirjeldatakse ettevõtteid, kes proovivad mitte kahjustada inimesi ega planeeti oma kaubandusega – kuid seda ei tuleks nimetada "eetiliseks", vaid selline peaks olema iga tavaline äri.