Leida Leesment

Allikas: Vikipeedia

Leida Leesment (neiupõlves Leida Liidak, kuni 1936. aastani Leida Liidemann; 11. juuni 1918 Samarkandi oblast, Turkestan3. juuli 1998 Malmö) oli Rootsi võimlemisorganisatsiooni Malmöflickorna asutaja.

Leida Leesment oli lõpetanud Tartu Ülikooli võimlemisinstituudi ja töötanud paar aastat Tallinnas võimlemisõpetajana, kui perekond 1944. aastal Rootsi põgenes. Stockholmis töötas ta Ernst Idla assistendina tema võimelmisrühma juures.

1954. aastal kolis perekond Leesment Malmösse, kus Leida Leesment asutas võimlemisrühma Malmöflickorna, mis põhines peamiselt rütmilistele liigutustele ja tantsule pallidega. Algusest peale osalesid selles Leida vanemad tütred ja seejärel ka noorim tütar Tiina. Mõni aasta pärast seda, kui Tiina oli õpinguid lõpetanud ning saanud võimlemisõpetaja kutse, jätkas Leida Leesmenti tööd Malmöflickorna juhina ta tütar Tiina Leesment Bergh. [1]

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Leida Leesmenti isa oli Karl Liidak. Tema abikaasa oli Hans Leesment ja tütred Reet Sepp, Kaja Leesment ja Tiina Leesment Bergh.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Pille-Mai Laas. In Memoriam Tiina Leesment Berg Eesti Päevaleht (Rootsi), nr 8, aprill 2018

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]