Kristiina Johanson

Allikas: Vikipeedia

Kristiina Johanson (sündinud 1. märtsil 1980) on eesti arheoloog, Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi teadur.

Tema peamiseks uurimisteemaks on arheoloogilised taimejäänused (arheoloogilistest setetest makroskoopiliste taimejäänuste ja arheoloogilistele esemetele nende kasutusprotsesside käigus jäänud mikroskoopiliste taimejäänuste nagu tärkliseterad, fütoliidid, oksalaadid määramine), neoliitikumi ja varase pronksiaja asustusküsimused ja esemete sekundaarne kasutamine.[1]

Doktorikraadi kaitses ta 2018. aastal Tartu ülikoolis väitekirjaga "Missing Interpretations. Natural and Residual Finds in Estonian Archaeological Collections" ("Puuduvad tõlgendused. Looduslikud ja jäänukleiuna interpreteeritud esemed Eesti arheoloogiakogudes").[2]

Publikatsioone[muuda | muuda lähteteksti]

Kristiina Johanson ja Mari Tõrv (toim.) (2013). Man, his time, artefacts, and places: Collection of articles dedicated to Richard Indreko. Tartu: Tartu Ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituut.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. https://www.etis.ee/CV/Kristiina_Johanson/est
  2. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 2. jaanuar 2020. Vaadatud 6. jaanuaril 2020.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]