Kose valla kultuurimälestiste loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

See artikkel loetleb üles kõik Kose vallas asuvad kultuurimälestised.

Loendis on 7 ajaloomälestist, 88 arheoloogiamälestist, 27 ehitismälestist, 1 ehitus- ja ajaloomälestis ning 88 kunstimälestist ehk kokku 210 erinevat kultuurimälestist.va

Ajaloomälestised[muuda | muuda lähteteksti]

Number Nimi Aadress Geokoordinaadid Pilt
Kose-Uuemõisa ministeeriumikooli hoone Kuivajõe küla, Kooli kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


II maailmasõjas hukkunute ühishaud Kose alevik, Pikk tn 27a kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Vabadussõja mälestussammas Kose alevik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Vabadussõja mälestussammas

galerii


Tuhala kalmistu Oru küla kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose-Uuemõisa mõisa kalmistu Kose-Uuemõisa alevik, mõisa park kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose kalmistu Kose alevik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Otto von Kotzebue (1787–1846) haud Kose alevik, Kose kirik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Otto von Kotzebue (1787–1846) haud

galerii


Arheoloogiamälestised[muuda | muuda lähteteksti]

Number Nimi Aadress Geokoordinaadid Pilt
Kivikalme Nõrava küla, Kulli-Eedu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Asulakoht Viskla küla, Hansu, Viskla küla, Hansupõllu, Viskla küla, Jaani, Viskla küla, Mardi, Viskla küla, Vahtra(5)


Asulakoht Viskla küla, Kassi, Viskla küla, Keskküla, Viskla küla, Peeba, Viskla küla, Puumaja, Viskla küla, Soe, Viskla küla, Suure-Soe, Viskla küla, Suurekivi, Viskla küla, Traadi, Viskla küla, Traadi-Torni...(12)


Kultusekivi Vilama küla, Vana-Suurevälja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kalmistu "Suurmägi" Vilama küla, Vana-Reinu, Vilama küla, Vana-Suurevälja(2)


Asulakoht Vilama küla, Reinu 1, Vilama küla, Reinu tee, Vilama küla, Sarve, Vilama küla, Uue-Hindreku, Vilama küla, Uuehindreku, Vilama küla, Vana-Reinu(6)


Ohvrikivi Vardja küla kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Asulakoht Tuhala küla, 11202 Vaida-Urge tee, Tuhala küla, Aia, Tuhala küla, Jüri-Antsu 3, Tuhala küla, Sara(4)


Kultusekivi Tade küla, Ävardi kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Raveliku küla, Liiva kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Sõmeru küla, Suure-Tagametsa kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Asulakoht Sõmeru küla, Loosimäe, Sõmeru küla, Sõmeru, Sõmeru küla, Vesiveski, Sõmeru küla, Veski, Sõmeru küla, Visula, Võlle küla, Sõmeru(6)


Ohvriallikad "Saula Siniallikad" Saula küla, Paunküla metskond 44 kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Ohvriallikad "Saula Siniallikad"

galerii


Kultusekivi Saula küla, Kondi kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Saula küla, Sepamäe kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Asulakoht Saula küla, Järni, Saula küla, Kondi, Saula küla, Mihkle, Saula küla, Papi(4)


Ohvriallikas "Sepa allikas", "Silmaallikas" Raveliku küla, Sepaallika kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Raveliku küla, Kopli kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Asulakoht Raveliku küla, Anni, Raveliku küla, Kodula, Raveliku küla, Raveliku laut, Raveliku küla, Vahuri(4)


Kultusekivi Palvere küla, Pikamänni kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Palvere küla, Puniku kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kivikalme "Kabelimägi" Palvere küla, 11123 Kose-Ravila-Nõmbra tee, Palvere küla, Maasiku, Palvere küla, Viljaku(3)


Asulakoht Palvere küla, Kopli, Palvere küla, Palvere, Palvere küla, Palvere biotiigid, Palvere küla, Rehe, Palvere küla, Vainumäe(5)


Ohvriallikas Oru küla, Allikmäe kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Ohverdamiskoht Oru küla, Hiievälja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Karimäe kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Miku kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Ristmiku kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Hiievälja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Hiievälja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Lepiku kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Metsa kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Põllu-Hiie kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Saarevälja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla, Varese kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Anismäe kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Suurekivi kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Oru küla kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kivikalme Oru küla kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Hiiekoht Oru küla, Hansu


Asulakoht "Kämbla küla ase" Oru küla, 11203 Kolu-Tammiku tee, Oru küla, Allikmäe, Oru küla, Hiievälja, Oru küla, Kivi, Oru küla, Paju, Oru küla, Ristmiku(6)


Asulakoht Oru küla, Karimäe


Asulakoht Oru küla, Kivi, Oru küla, Paju, Oru küla, Ristmiku, Oru küla, Väike-Eha(4)


Asulakoht Oru küla, Kadaka, Oru küla, Mäe, Oru küla, Mügina, Oru küla, Reinu, Oru küla, Toomamäe, Oru küla, Väikevälja(6)


Asulakoht Oru küla, Aaviku, Oru küla, Aaviku põld, Oru küla, Lepiku, Oru küla, Üüdiku(4)


Asulakoht Oru küla, Tiigi, Oru küla, Tiigikalda(2)


Kultusekivi Nõrava küla, Laastu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kalmistu "Kalmemännik" Nõrava küla, Kooli


Kultusekivi Kolu küla, Tõnuküla kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kolu küla, Kuivakaevu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kanavere küla, Metsakivi, Kolu küla, Talve(2) kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kolu küla, Laane, Kolu küla, Laane põld(2) kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kolu küla, Laane kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kolu küla, Laane kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kolu küla, Laane kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Asulakoht Kolu küla, Uus-Tõnuküla


Ohvrikadakas Kata küla, Kadaka


Kultusekivi Oru küla, Suure-Kataveski kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Nuhja tall kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Nuhja tall kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Polli kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Polli kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Vanakubja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Tammiku küla, Kuusemetsa kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Mäepealse kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Tammiku küla, Veskimäe kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kata küla, Vanakubja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Tammiku küla, Mäerähni kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Tammiku küla, Mäerähni kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kivikalme "Kääbasmägi" Tammiku küla, Mäerähni kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Asulakoht Kata küla, Kannukse, Kata küla, Pärna, Kata küla, Vainu, Kata küla, Vana-Telliskivi(4)


Asulakoht Tammiku küla, Tuuleveski, Tammiku küla, Vana-Väljamäe(2)


Asulakoht Kata küla, Kata 7, Kata küla, Kataveski vihmutus, Kata küla, Kihu, Kata küla, Kooli, Kata küla, Kuke, Kata küla, Kärneli, Kata küla, Mäe, Kata küla, Noore-Jüri, Kata küla, Nooreli, Kata küla, Ollan...(17)


Kultusekivi Karla küla, Kivi 1 kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Karla küla, Veskirehe kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Karla küla, Ehatamme kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kalmistu Karla küla, Jõepere, Karla küla, Karla laut(2)


Asulakoht Karla küla, Ehatamme, Karla küla, Kirimäe, Karla küla, Roogoja, Karla küla, Veskirehe, Karla küla, Väike-Kuru(5)


Asulakoht Karla küla, Andrekse, Karla küla, Jõeääre, Karla küla, Jõeääre niit, Karla küla, Karla 3, Karla küla, Karla 4, Karla küla, Keldri, Karla küla, Kõlli, Karla küla, Oja, Karla küla, Pärnahansu, Karla ...(11)


Ohverdamiskoht Kanavere küla, Künnapuu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kuivajõe küla, Sepa laut kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kanavere küla, Siimu-Uustalu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kanavere küla, Kangru kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kanavere küla, Uusnigula kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kultusekivi Kanavere küla, Pruuna kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Asulakoht Kanavere küla, 11204 Kolu-Habaja tee, Kanavere küla, Kirbu, Kanavere küla, Maidu, Kanavere küla, Nurga, Kanavere küla, Põua tee, Kanavere küla, Põua tee lõik 1, Kanavere küla, Siimu, Kanavere küla,...(10)


Ehitismälestised[muuda | muuda lähteteksti]

Number Nimi Aadress Geokoordinaadid Pilt
Kuivajõe kõrtsihoone Kuivajõe küla, Kuivajõe kõrts kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Ravila mõisa kasvuhoone, 19.–20. sajand Ravila alevik, Ravila hooldekodu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Ravila mõisa kasvuhoone, 19.–20. sajand

galerii


Ravila mõisa nuumhärgade tall, 19.–20. sajand Ravila alevik, Puutöökoja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Ravila mõisa viinavabrik, 19.–20. sajand Ravila alevik, Valli mõis kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Ravila mõisa viinavabrik, 19.–20. sajand

galerii


Ravila mõisa meierei, 19.–20. sajand Ravila alevik, Reola kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Ravila mõisa meierei, 19.–20. sajand

galerii


Ravila mõisa töölistemaja, 19.–20. sajand Ravila alevik, Ravila hooldekodu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Ravila mõisa valitsejamaja, 19.–20. sajand Ravila alevik, Valitsejamaja kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Ravila mõisa valitsejamaja, 19.–20. sajand

galerii


Ravila mõisa karjakastell, 19.–20. sajand Ravila alevik, Karjakastelli kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Ravila mõisa karjakastell, 19.–20. sajand

galerii


Ravila mõisa park, 19.–20. sajand Ravila alevik, Ravila hooldekodu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Ravila mõisa park, 19.–20. sajand

galerii


Ravila mõisa peahoone, 19.–20. sajand Ravila alevik, Ravila hooldekodu kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Ravila mõisa peahoone, 19.–20. sajand

galerii


Kose-Uuemõisa mõisa kelder, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Kosejõe kool kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose-Uuemõisa mõisa jääkelder, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Kosejõe kool kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose-Uuemõisa mõisa teenijatemaja 2, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Kosejõe tn 3 kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Kose-Uuemõisa mõisa teenijatemaja 2, 19.–20. sajand

galerii


Kose-Uuemõisa mõisa teenijatemaja 1, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Kosejõe tn 2 kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Kose-Uuemõisa mõisa teenijatemaja 1, 19.–20. sajand

galerii


Kose-Uuemõisa mõisa malmlaternapost, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Kesk tn 5 kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose-Uuemõisa mõisa kivimüür, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Pargi tn 5c kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose-Uuemõisa mõisa väravapostid, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Kosejõe kool kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Kose-Uuemõisa mõisa väravapostid, 19.–20. sajand

galerii


Kose- Uuemõisa mõisa kabel, 19. sajand Kose-Uuemõisa alevik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Kose- Uuemõisa mõisa kabel, 19. sajand

galerii


Kose-Uuemõisa mõisa park, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Kosejõe kool kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Kose-Uuemõisa mõisa park, 19.–20. sajand

galerii


Kose-Uuemõisa mõisa peahoone, 19.–20. sajand Kose-Uuemõisa alevik, Kosejõe kool kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Kose-Uuemõisa mõisa peahoone, 19.–20. sajand

galerii


Kose pastoraadi peahoone, 18. sajand Kose alevik, Kose kirik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose kirikuaia kabel 2, 19. sajand Kose alevik, Kose kirik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Kose kirikuaia kabel 2, 19. sajand

galerii


Kose kirikuaia kabel 1, 18. sajand Kose alevik, Kose kirik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose kirikuaia piirdemüür väravaga, 14.–19. sajand Kose alevik, Kose kirik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kose kirik, 14.–19. sajand Kose alevik, Kose kirik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Kose kirik, 14.–19. sajand

galerii


Tuhala kirik, 1873. aasta Kata küla, Kiriku kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil

Tuhala kirik, 1873. aasta

galerii


Ehitus- ja ajaloomälestised[muuda | muuda lähteteksti]

Number Nimi Aadress Geokoordinaadid Pilt
Kose kirikuaed, 14.–20. sajand Kose alevik, Kose kirik kaardi valik

kultuurimälestiste kaardil


Kunstimälestised[muuda | muuda lähteteksti]

Number Nimi Aadress Geokoordinaadid Pilt
Piibel, 1884 (nahkköide, messingsulused) EELK Tuhala kirik, Oru


Mälestustahvel, 18. sajandi lõpp (marmor, kullatud) EELK Tuhala kirik, Oru


Kroonlühter kahekümne tulega, 18/19. sajand (messing) EELK Tuhala kirik, Oru


Numbritahvel, 18/19. sajand (puit, õli) EELK Tuhala kirik, Oru


Piibel, 1854 (nahkköide) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Piibel, 1890 (nahkköide, messingpanused) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Kirst, 18/19. sajand (raud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Puhvet, 19. sajand (puit, aaderdus) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Tugitool, 1920. a.-d (puit, poleer) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Kirjutuslaud, 1920. a.-d (puit, poleer) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Kirjutuslaud, 1930. aastad (puit, vineer) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Piibel, A. Mickwitz, 1914 (nahkköide) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Armulaua kate, 19/20. sajand (samet, tikand, metallrist) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Hauaplaat, 16/17. sajand (paas) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Tool, 19. sajand (puit, polsterdus, kate tikitud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Koduste armulauariistade kast, annetus. 1867 (puit, messingpanused) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Leivik, 19. sajand (valge metall) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Leivik, 18. sajand (valge metall) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Oreli prospekt, G. Normann, 1843 (puit) EELK Tuhala kirik, Oru


Numbritahvel, 18. sajand (puit, õli) EELK Tuhala kirik, Oru


Numbritahvel, 18. sajand (puit, õli) EELK Tuhala kirik, Oru


Numbritahvel, 18. sajand (puit, õli) EELK Tuhala kirik, Oru


Numbritahvel, 18. sajand (puit, õli) EELK Tuhala kirik, Oru


Numbritahvel, 1782 (puit, õli) EELK Tuhala kirik, Oru


Tornikell, A. Feldmann, 1866 (pronks) EELK Tuhala kirik, Oru


Küünlajalg, 19. sajandilõpp (vask, alumiiniumvärv) EELK Tuhala kirik, Oru


Küünlajalg, 19. sajand (pronks) EELK Tuhala kirik, Oru


Küünlajalg, 19. sajand (pronks) EELK Tuhala kirik, Oru


Ristimisvaagen, annetus. 1900 (messing, hõbetatud, graveeritud) EELK Tuhala kirik, Oru


Veinikann, annetus. 1897 (messing, hõbetatud, seest kullatud) EELK Tuhala kirik, Oru


Tool, 17. sajand (kuusk) EELK Tuhala kirik, Oru


Tool, 17. sajand (kuusk) EELK Tuhala kirik, Oru


Kantselaltar, B. Geistmann, 17. sajand (puit, polükroomia) EELK Tuhala kirik, Oru


Ratasrist, 15. sajand? (paas) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Ratasrist, 15. sajand? (paas) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Oreli prospekt, G. Normann, 19. sajand (puit) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Köstripink, 19. sajand (puit) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Hauaplaat Peter Mannteuffelile, 1842 (paas) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Tornikell, 1879 (pronks) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Tornikell, J. Meyer, 1679 (pronks) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Krutsifiks, 19. sajand (valutsink, figuur pronksist,kullatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Krutsifiks, Varssavi töö, 19. sajand (messing, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Küünlajalg, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Küünlajalg, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Laualühter viie tulega, annetus. 1893 (messing) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Laualühter kolme tulega, 19. sajand (messing, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Laualühter kolme tulega, 19. sajand (messing, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Küünlajalg, annetus. 1885 (valge metall, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Küünlajalg, annetus. 1885 (valge metall, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, annetus. 1889 (valutsink, pronksivärv) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, annetus. 1889 (valutsink, pronksivärv) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Seinalühter kolme tulega, 19. sajand (valutsink) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Kroonlühter kaheksateistkümne tulega, annetus. 1889 (valutsink, pronks) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Kroonlühter kahekümne nelja tulega, annetus. 1892 (valutsink, pronks) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Kroonlühter kaheteistkümne tulega, F. Michelsen, annetus. 1855 (pronks, graveeritud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Ristimisvaagen, annetus. 1885 (messing, hõbetatud, graveeritud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Veinikann, annetus. 1892 (messing, hõbetatud, osal. kullatud, graveeritud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Veinikann, annetus. 1885 (messing, hõbetatud, osal. kullatud, graveeritud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Krutsifiks, 19. sajand (messing, pronks, hõbetatud, osaliselt kullatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Küünlajalg, 19. sajand (messing, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Küünlajalg, 19. sajand (messing, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Oblaatide toos, 19. sajand (messing, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Leivik, 19. sajand (messing, kullatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Karikas, 19. sajand (messing, hõbetatud, seest kullatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Oblaatide toos, 19. sajand (valge metall, seest kullatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Leivik, 19. sajand (metall, kullatud, graveeritud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Leivik, 19. sajand (messing, hõbetatud, pealt kullatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Altarimaal "Kristuse haudapanek" , 19. sajand (õli, lõuend) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Altarimaal "Kristus ristil" , C. Walther, 1853 (õli, lõuend) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Altar ja altariaed, 1774, aed 19. sajand (puit, polükroomia) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Laelühter, 1883 (puit) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Karikas, 19. sajandi lõpp (messing, hõbetatud, seest kullatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Küünlajalg, Fraget, 19. sajandi II pool (messing, hõbetatud) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Kroonlühter kuueteistkümne tulega, 17. sajand (pronks) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Kantsel, T. Heintze, 1639 (puit, polükroomia) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Hauaplaat, 15. sajand (paas) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Altarimaal "Kristus ristil" , C. Walther, annetus. 1774 (õli, puit) EELK Kose kirik, Jõe 2, Kose


Saali laemaal, 19. sajand (seko) Kosejõe Kool