Kose Muusikakool

Allikas: Vikipeedia
Kose Teeninduskooli hoone, kuhu kolis Kose Muusikakool 2013. aastal

Kose Muusikakool oli muusikakool Harju maakonnas Kose vallas Kosel.[1] Kool asutati 1978. aastal ja suleti 2019. aastal, kui asutati Kose Huvikool, kuhu koondati Kose Kunstikool, Kose Muusikakool ja Kose Spordikool.

Kuni 2013. aastani tegutses Kose Muusikakool vanas puumajas aadressil Pikk tänav 8, seejärel koliti endise Kose Teeninduskooli ruumidesse aadressil Hariduse tänav 2. Samas jätkab tegevust ka Kose Huvikooli muusikaosakond.

Koolis saab õppida akordioni-, klaveri-, viiuli- ja kitarrimängu, puhkpilliosakonnas antakse nii puu- kui ka vaskpillide õpet. Õpetajaid on koolis kümmekond.

Kooli direktor oli 2012. aastani Tiit Helilaid, seejärel Tarmo Velmet. 2019. aastal sai kooli direktoriks Kai Rei-Pikajago, kellest sai ka Kose Huvikooli direktor.

Kooli staažikamad õpetajad on olnud klaveriõpetajad Maarja Laas ja Karin Kivisild, viiuliõpetajad Juta Helilaid ja Angelika Kadarik ning akordioniõpetaja Karin Sarapuu.

Tuntud inimestest on Kose Muusikakoolis õppinud näiteks Rauno Roosnurm, Katrin Viirpalu, Sandra Nurmsalu, Meelis Kompus, Vahur Valgmaa, Eike Vellend, Brita Baumann, Janika Sillamaa jt.[2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Kose Muusikakool". Originaali arhiivikoopia seisuga 25. september 2019. Vaadatud 25. septembril 2019.
  2. "Kose Muusikakooli vilistlased". Originaali arhiivikoopia seisuga 25. september 2019. Vaadatud 25. septembril 2019.