Klambripüstol

Allikas: Vikipeedia

Klambripüstol on käsitööriist, millega saab kinnitada esemeid näiteks puidu ja plasti külge. Kinnitamiseks kasutatakse metallklambreid. Klambripüstoleid on kahte liiki: mehaaniline ja elektriline. Klambripüstolit kasutatakse sageli ehituses, kus on vaja kinnitada esemeid ja materjale näiteks soojustuse, polsterdamise ja reklaamsiltide paigaldamisel.

Üldiselt on klambripüstoleid kolm tüüpi: manuaalne, elektriline (juhtmest või akust) ja pneumaatiline (suruõhk). Esimesed klambripüstolid võeti kasutusele umbes 1934. aastal Ameerika Ühendriikides.

Enamikis klambripüstolites kasutatakse ruudukujulisi klambreid; kuid mõned klammerdajad võivad võtta ümarad otsaklambrid kaablite hoidmiseks pinna vastu. Tüüpilised klambripikkused on 6, 8, 10, 12 ja 14 millimeetrit.

Kõige sagedamini kasutatav klambripüstol on käsitsi valmistatud peapüstol. Need on odavad, kergesti laaditavad ja kasutatavad.

Elektriline klambripüstol[muuda | muuda lähteteksti]

Elektrilised klambripüstolid on teistest pikema kasutusajaga. Elektriline klambripüss võib toota ka rohkem klambreid minutis. See võib olla kasulik suurte klammerdustööde jaoks, kus saate kiiresti liikuda. Vajavad väga vähe füüsilist pingutust.