Kategooria arutelu:Eesti maadlejad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siin oleks vaja piir ette tõmmata. Ei ole mõistlik lisada nimekirja maadlejaid kes ei ole isegi Eesti täiskasvanute meistriks kordagi tulnud. Samas on puudu palju maadlejaid, kes on tulnud NSVL esivõistlustel medalile. NSVL tippu kuulumine oli tollal maailmatase. Näiteks Gediminas Linas, Ants Orav ja Madis Arras.

Kategooria näitab kõiki artikleid, mis selles valdkonnas Vikipeedias olemas on. Oled teretulnud kirjutama neid, mis puudu on! Adeliine 15. märts 2012, kell 10:29 (EET)

Vabamaadlejatest oleks vaja kindlasti välja tuua veel Arvi Aavik ja Oleg Tomingas. Siiski NSVL medalimehed olid omal ajal tipptegijad.

Loendis kes pole Eesti meistriks tulnud leian ainult 3 nime Tonis Tamm (kes samas on Pohjamaade meister ja selge et tiitel on kovem kui Eesti meister), Heldur Villemson ( kes voitis Raskejoustiku Spartakiaadi mis oli vordvaarne EMV ja Adazi turniiril taitis meistersportlase normi lisaks Lurichi voit, suht noor mees kelle sportlase tee jai lihtsalt luhikseseks kes lopus voitis nii V. Nikitinit kui A. Viirat kes oma korda voitis tavaliselt NIkitinit seega EM kolmas mees ja OM 4 Nikitin oli mingis mottes kodus alles kolmas.) Madis Sihimets pole ka meistriks tulnud aga tal on juuniorite EM medal.Tarvo Viljamaa kes täitis meistersportlase normi juba 1987 aastal, mitmekordne Eesti noorte ja juunioride meister. Koik teised on kindlasti meistriks tulnud.

Ega panna võib ju neid mehi nimekirja küll kuid tasemete erinevus eelnimetatutega on küllalt suur. Vast peaks ikka eelnevalt kõvemad mehed kirja saama. Madis muidugi noore ja perspektiivika tegijana on hoopis teine jutt. Vaatasin ja jäi silma ka Elar Sarapuu puudumine. See mees oleks küll väärt nimekirja saada. Äkki ma muidugi ei pannud tähele. ok.
Võib-olla kirjutad ise Elar Sarapuust midagi? Taivo (arutelu) 15. märts 2012, kell 20:54 (EET)[vasta]
Ega ei tea sedavõrd palju tema kohta ja andmeid vähe. Tasemel ta siiski omal ajal oli. Siin peaks ikkagi see kirjutama kellel andmed olemas. Peast ja mälu järgi läheb pehmelt väljendudes raskeks. Eesti meister oli ta mitmekordne, meistersportlane oli ka ja võitis Balti karika 2006 aastal. Lisaks veel ametiühingute üleliidulisi ja maanoorte üleliidulisi esivõistlusi terve posu ning Lurich, Palusalu ja Hackenschmidt`i võistlused veel otsa. Selle mehe korral võiks tähelepanu pöörata ka n.ö ärimehe poolele. Valdek Kaurit (Susi) kuulub kah sellesse kategooriasse (Eesti meister korduvalt, meistersportlane, jne).

Henn Põlluste ja Ants Nisu on samuti puudu. Noo. Vaja oleks ikka ära märkida ja üsna põhjalikult. Mõlemal mehel on lisaks värvikale maadlejakarjäärile ette näidata ka tubli treeneritöö. Viimane kehtib eriti Põlluste kohta.

Maadlejate alamkategooriad fiwiki's[muuda lähteteksti]

fiwiki's on tehtud kategooria fi:Luokka:Virolaiset kreikkalais-roomalaisen tyylin painijat, v-o võiks ka meil teha?--Bioneer1 (arutelu) 12. september 2014, kell 16:37 (EEST)[vasta]

samuti on seal tehtud kategooria fi:Luokka:Virolaiset vapaapainijat ('vabamaadlejad')--Bioneer1 (arutelu) 12. september 2014, kell 16:38 (EEST)[vasta]