Kategooria arutelu:Ameerika Ühendriikide suursaadikud

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tuletan teile meelde, et USA-l on suursaadikud (ambassador) alles alates 1895. aastast. Varasemad on kõik saadikud (minister ehk envoy). Kui nad kõik ühte kategooriasse panna, siis tuleks vahest leida mingi ühine nimetaja suursaadikutele, saadikutele ja minister-residentidele. Vähemalt tuleks kategooria resümees saadikud ära nimetada. Eestil on suursaadikud ja saadikud eraldi kategoorias.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 217.71.46.142 (arutelukaastöö).

See on õige tähelepanek. Paraku pole ma päris kindel, et kuidas oleks kõige seda probleemi kõige parem lahendada. Eraldi saadikute ja suursaadikute (+ veel minister-residendid jm asjapulgad) kategooriate tegemine kõigi riikide jaoks (tulevikku vaadates) läheb väga-väga mahukaks tööks. Näiteks enwikis on nad kõik pandud termini "Ambassador" alla. Lisasin hetkel kategooria kirjeldusse vastava märkuse.
Seda tuleks tegelikult vist hoopis üldise arutelu all lahata, sest see probleem puududab kokkuvõttes kõikide riikide saadikukategooraid.
- Neptuunium (arutelu) 21. jaanuar 2017, kell 22:06 (EET)[vasta]