Kasutaja arutelu:Veldis

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere tulemast Vikipeediasse, Veldis! Andres 5. juuli 2009, kell 21:14 (UTC)

Tere, ma ei tea, kas leidsin õige koha vastamiseks ja ei tea, kas see kiri ka kuhugi jõuab, aga kirjutan siiski. Pole eriti kodus siinsete reeglitega ja ei oska veel siia pilte näiteks lisada artikli juurde. Äkki saaks kelleltki veidi personaalset juhendamist.

Tere, Veldis!
Esimest abi saad siit: Vikipeedia:Redigeerimisjuhend. Kõige tõhusam on minu meelest jälgida seda, mida teised teevad. Vaata vasakult ülemisest kastist "Viimased muudatused".
Pilte leiad Vikipeedia ühisest pildipangast Commonsist. Pildi lisamiseks artiklisse kirjuta [[Pilt:pildinimi.jpg|thumb]].
Kõiki muudatusi saad enne salvestamist vaadata kasti alt nupust "Näita eelvaadet".
Arutelulehel oma allkirja kirjutamiseks kirjuta neli tildet (~) või klikka kasti kohal paremalt teist nuppu.
--Epp 14. juuli 2009, kell 17:03 (UTC)

Jah, saan autoriõigustest aru. Küsimus siis selline, et kui olen ise juhatuse liige ja sooviksin tutvustada oma seltsi logo ja lippu, siis kuhu selle peaks üles laadima. Üksiki pakutud võimalus pole päris see. Ma ei ole ei logo ega lipu autor, küll aga on selle omanik selts, kelle juhatuse liige olen mina. Kas siis peaks kirjutama logo autori nime, kui logo kasutusõigused on meie seltsile ju üle tulnud? Ja veel, et kui on olemas foto autori luba kasutada tema tehtud fotot, siis kas piisab lihtsalt autori märkimisest?

Kui autor/omanik on nõus Vikis kehtiva näiteks Creative Commons Attribution ShareAlike litsentsiga, siis andku sellest teada. Eesti Vikis ilmselt tuleks selleks vastav meil saata bürokraadile. Ja kui autor on sellise litsentsiga nõus, siis pildi üleslaadimine on lihtsalt pisitehniline probleem.--Rünno 14. juuli 2009, kell 17:57 (UTC)

Nendest juhistest saan aru, et kui asutus on omandanud (ostnud) mingi logo või vapi, siis on tal ka täielikud õigused selle omale sobival viisil kasutamiseks. Keda sa, Rünno, bürokraadi all silmas pead? Kas Autorikaitset?

Viki puhul on autorikaitse pea olematu. Vikis avaldatud pilte võib igaüks (reeglina) kasutada oma äranägemise järgi. GFDL. Sinu loodud pilti võidakse kasutada nii ärilisel kui huligaansel eesmärgil (kui just ei teki vastuolu kohaliku seadusandlusega). Kui keegi avaldab oma pildi Vikis, siis tegelikult ta loobub autoriõigustest sellele pildile. See, et tuleb reprodutseerimisel lisada autori nimi, noh, see rohkem meeleolu säilitamiseks. Niiet - 7 korda mõõda, 1 kord lõika.--Rünno 14. juuli 2009, kell 19:14 (UTC)
Bürokraate on eesti Vikis minu teada 2. Andres ja Jaan. See on selline Viki hierarhia.--Rünno 14. juuli 2009, kell 19:19 (UTC)

No tasapisi hakkan süsteemile pihta saama. --sirts 14. juuli 2009, kell 19:41 (UTC)

Logode jaoks on ju ette nähtud spetsiaalne litsents. Logosid võib kasutada organisatsiooni kohta käiva jutu illustreerimiseks, mitte suvalisel moel. Andres 15. juuli 2009, kell 06:01 (UTC)

See litsents on

Kaubamärk See teos on organisatsiooni logo või kaubamärk. Üldtuntud või registreeritud kaubamärkide äriline kasutamine on piiratud kaubamärgiseaduse ja teiste seadustega.
See märgis on hoiatustähis. Pildi juures peab olema ka litsentsimärgis.

. Andres 15. juuli 2009, kell 06:02 (UTC)

Tuleb pildilehele kirjutada {{logo}}. Andres 15. juuli 2009, kell 06:03 (UTC)

Tere! Selleks et seda fotot saaks Vikipeedias kasutada, tuleks lisada selle juurde mõne vaba litsentsi märgis. Kui lipu kujutise autoriõigus kuulub seltsile, siis tuleks edastada aadressile permissions-etättwikimedia.org kiri, milles seltsi esindaja kinnitab, et kujutist tohib kasutada nimetatud vaba litsentsi tingimustel. Samuti tuleks pildi kirjelduslehele märkida, kust on foto pärit. Kui üleslaadija pole ise pildistaja, siis tuleks ühtlasi edastada samale aadressile kiri, milles pildistaja kinnitab lubab nimetatud foto kasutust nimetatud vaba litsentsi tingimustel. Pikne 2. detsember 2019, kell 15:35 (EET)[vasta]