Kasutaja arutelu:TarmoK/tmplTest

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Panin need tabeli osamallid hetkel siia kokku, et mõned mõtted lisada, hiljem võib vajadusel kuhugi ära tõsta. (Lootes, et võtame need mallid kasutusele.) - Urmas 20:41, 8 Mar 2005 (UTC) PS Linnade mall oleks ka tarvilik.

Linnade jaoks saab neid malle kasutada, kui vaatad Rakvere näidet. Iseasi on muidugi et mis seal linna mallis olema peaks, pindala on natuke imelik minu jaoks, kuid teisalt see mind see küll ei sega, ise näeksin hea meelega et näiteks linna õiguste saamise aasta oleks näha ja seda on võimalik malli "väänates" ka lisada. --TarmoK 22:21, 8 Mar 2005 (UTC)

Algus

<table align="right" width="280" style="margin-left:10px;">
<tr><td align="center">
<hr align="center" size="4" width="100%">
<font size="+1">{{{1}}}</font>

Kohalik nimi

<div><font size="-1">{{{1}}}</font> '''{{{2}}} '''</div>

Kohalik nimi

<div><font size="-1">{{{1}}}</font> '''{{{2}}}'''<br/> {{{3}}}</div>

Info

<hr align="center" size="4" width="100%">
</td></tr>
<tr><td align="center">
{{{lipu_pilt}}}<br/>
'''{{{lipu_link}}} '''<br/><br/>
{{{vapi_pilt}}}<br/>
'''{{{vapi_link}}} '''<br/>
<hr align="center" size="4" width="75%">
[[Pindala]]: {{{pindala}}} km²<br/>
[[Rahvaarv]]: {{{rahvaarv}}}<br/>
{{{keskuse_nimetus}}}: {{{keskuse_nimi}}}
<hr align="center" size="4" width="75%">
{{{asendikaardi_pilt}}}
</td></tr></table>

width="280" asemele peaks panema width="{{{1}}}", sest osadel haldusüksustel on vägagi pikad nimed, mis vajavad laiemat tabelit. - Urmas 20:41, 8 Mar 2005 (UTC)

ei poolda seda, sest selliseid pikki nimesid on esiteks suht vähe (kasutaja ei peaks mõtlema mis see õige laius nüüd just siin oleks), teiseks tihti peale kui nimi on pikk, siis on ta nii pikk et ühele reale mahutades oleks see juba poole lehe, või enamagi laiune ja kolmandaks malli idee et infotabelid näeksid välja samasugused, ei töötaks siis enam. --TarmoK 22:21, 8 Mar 2005 (UTC)
Selisel juhul tuleb natuke pikemate puhul jätkuvalt (erandina) kasutada tavalist tabeli varianti. - Urmas 05:45, 9 Mar 2005 (UTC)
seda minagi, ideaalset malli, mis sobib kõikidel juhtudel, on väga raske teha, kui mitte võimatu. Malli kasutusele võtt ei (saa) keela(ta) tabeli vormi kasutamist. --TarmoK 07:55, 9 Mar 2005 (UTC)

Kohalik nimi[muuda lähteteksti]

Kena. - Urmas 20:41, 8 Mar 2005 (UTC)

Kohalik nimiL[muuda lähteteksti]

Kena. - Urmas 20:41, 8 Mar 2005 (UTC)

Infomalle võiks olla kaks - üks 'keskusega' ja teine 'pealinnaga'. Nii saaks vähem kirjutamist.

no see on kahe otsaga asi, teisalt jah, kuid teisalt näites Alsace-i artiklis on kasutusel Halduskeskus, et kas kolmas variant(?). Ja jättes selle vabaks saaks kasutada ka linnade artiklis seda malli, iseasi kas see peaks olema eesmärk + üleval pool mainitud tõigad.
natuke edasi seda teemat arendades on ka rahvaarv vs. elanike arv, see oleks ka hea saada "muutuvaks". Proovin veel uurida kas seda on kuidagi võimalik teha. --TarmoK 22:21, 8 Mar 2005 (UTC)
Alsace-i artiklis peab nimetuse 'halduskeskus' asemel olema 'keskus'. See on tegelikult üks ja sama - variante siiski vaid kaks: 'pealinn' või 'keskus'.
'Rahvaarv' on kasutatav oblastite, riikide jms puhul, 'elanike arv' majade, linnakvartalite, -osade, linnade puhul. See vahe ei paista võib-olla alati selgelt kätte, kuid nt maja, kus sa kõiki nägu ja nime pidi tunned, rahvaarvust rääkida ei saa. 'Rahvaarv' mõistena mahub 'elanike arvu' alla, kuid on viimasest ebamäärasem suurus, umbisikulisem. Elanikud on kõik ühekaupa loetud ja teada, rahvas seda ei ole. - Urmas 06:10, 9 Mar 2005 (UTC)
aitäh selgitamast erinevust, kuid pidasin silmas seda et hea oleks kui saaks kasutada sama malli mõlema jaoks, et malli kutsumises võiks määrata kas on tegemist rahvaarvu või elanike arvuga. Niimoodi saaks kasutada sama malli mõlemal juhul .... kuid paistab et sellist omadust ei ole võimalik mallile (lihtsalt) lisada. Arvatavasti tuleb kasutada kahte eri malli, sõltuvalt siis HÜ suurusest. --TarmoK 08:20, 9 Mar 2005 (UTC)

Nimeliselt võiks olla looksulgudes vaid ehk illustratsioonide kohad, mis praegu on {{{lipu_pilt}}}, {{{vapi_pilt}}} ja {{{asendikaardi_pilt}}}. Need ehk ka lühema nimega - kergem kirjutada. Muud ilma nimeta. Häda on selles, et kui liiga palju kirjutamist tuleb, läheb asi ebamugavamaks, kui praeguses tabelis copy-paste'ga sõnu asendades. - Urmas 20:41, 8 Mar 2005 (UTC)

Ei saa täpselt aru mida pead silmas. Kui pead silmas et malli peab kirjutama ja mida vähem kirjutada seda lihtsam, siis, olen teisel arvamusel. Nii nagu praegu on tabeliga on ka malliga lihtsam kopeerida se mujalt (teisest artiklist või näidis lehelt) ja vahetada väärtused. Idee ei ole et mall "teeks töö ära", malli tähtsaim roll on et malli kasutades oleks (antud juhul) infotabeli väljanägemine sama k6ikjal kus seda on vaja kastutada. Ja mõneti on mall, minu arust vähemalt, selgem, lihtsam "täita", iga asja jaoks on oma rida, ja pole vaja otsida kuhu täpselt HTML-i vahele seda teksti peab kijutama, piisab kui teab Viki "keelt". --TarmoK 22:21, 8 Mar 2005 (UTC)
Juhul, kui peaksin malli kirjutama pikalt välja 'vapi_link', 'vapi_pilt', 'keskuse_nimetus', 'keskuse_nimi' jne, siis eelistan selgelt kasutada tabelit.
Kui aga peab malli veel kuskilt lehelt kopeerima, siis pole vahet, kas ma kopeerin malli või tabeli.
Küsimus Urmasele: kas praegu kirjutad ka kogu tabeli HTML-i käsitsi või kopeerid selle mujalt (teisest artiklist või siis Vikipeedia:Haldusüksuste artiklite reeglid artiklist)? Ma miski pärast arvan et kasutad kopeerimist. Nii et pole ju vahet mida kopeerid. :o)
ja teine küsimus: kui on vaja redigeerida, kumb on lihtsam :
-- kas malli kutsumises muuta ühel real malli muutuja väärtust (näiteks: pindala = 100 kohal vahetada 100 näiteks 200-ga) või
-- HTML koodis otsida õige koht muu koodi vahelt ja muuta seal, samas hoolikalt vaadates et see number ei satu olema osa HTML koodi näiteks?
(vaata ka testi lehekülge kus osade mallide juures on mõlemad koodid välja toodud)


Proovin veel selgitada mis on malli kasutamise mõte (vähemalt kuidas mina seda mõistan):
- malli kasutavates artilid on sama "näolised" selles osas kus kasutatakse malli
- malli kasutades (peaks olema) on kasutajal/redigeerijal lihtsam redigeerida andmeid (mall peaks olema intuitiivne). Redigeerija ei ole alati "vana kala" et teab täpselt mis on kus ja mis moodi peab olema kirjutatud. a la Kas lipp malli kutsumises tähendab lippu pilti või linkki lipule?
- malli kasutades on lihtsam viia sisse tulevasi muutusi kui neid tuleb, piisab kui muuta malli ja (malli kasutav) artikkel kajastab muutust ilma käsitsi redigeerimiseta.


Olemasolevate tabelite ümbertegemine 'Info'-malliks on liigselt tülikas. Pidasin silmas umbes alltoodud kuju. 'kaart', 'vapp' ja 'lipp' jätsin praegu sisse, sest neid faile alati pole ja nii oleks vastavad kohad hiljem selgelt silma torkamas.
Olemasolevaid tabeleid ei ole vaja hakata ju kohe ümber tegema, eriti kui need on tehtud kokkulepitud kujundusega, aja jooksul ehk tehakse need ümber, ehk mitte.
Mall ja tabel võivad ilusti koos eksisteerida, kui kellegile on "keeruline" kasutada malli siis ei keela keegi tabeli kasutamist. Lugejale paistavad mõlemad samasuguselt. Iseasi kui lihtne on (mitte kogenumal) vikipeedia redigeerijal redigeerida artikleid. --TarmoK 09:21, 9 Mar 2005 (UTC)

<hr align="center" size="4" width="100%">
</td></tr>
<tr><td align="center">
{{{lipp}}}<br/>
'''[[{{{1}}}]]'''<br/><br/>
{{{vapp}}}<br/>
'''[[{{{2}}}]]'''<br/>
<hr align="center" size="4" width="75%">
[[Pindala]]: {{{3}}} km²<br/>
[[Rahvaarv]]: {{{4}}}<br/>
Keskus: [[{{{5}}}]]
<hr align="center" size="4" width="75%">
{{{kaart}}}
</td></tr></table>


"Tühi" mall kopeerimiseks[muuda lähteteksti]

  • malli nimed on lihtsalt alustavad
  • hyvKohalikNimiL ja hyvKohalikNimi erinvevus seisneb, selles kas võõrkeelne nimi on ladina tähestiku kasutav (hyvKohalikNimi) või ei (hyvKohalikNimiL).
{{hyvAlgus|Haldusüksuse nimi}}
{{hyvKohalikNimiL|keel(1)|võõrkeelne nimi|nime latinatsioon}}
{{hyvKohalikNimi|keel(2)|võõrkeelne nimi}}
{{hyvInfo|
  lipu_pilt = ''siia lipu pilt'' |
  lipu_link =  |
  vapi_pilt = ''siia vapi pilt'' |
  vapi_link =  |
  pindala =  |
  rahvaarv =  |
  keskuse_nimetus =  |
  keskuse_nimi =  |
  asendikaardi_pilt = ''siia asendikaardi pilt'' |
}}