Kasutaja arutelu:TarmoK/Annelinn

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

kujundus on väga kena. Aga sellest ma ei saa aru, miks peab inimene, kes tunneb huvi, kus see Annelinn asub, hakkama vaeva nägema Magnuse poolt loodud leheküljel selle õige koha otsimisega. See lehekülg on fantastiline, kuid liiga palju valikuvõimalusi ei ole ka hea. Google kaart on täitsa sobilik, et tekiks ettekujutus asukohast.--Hendrix 7. oktoober 2007, kell 10:27 (UTC)

esiteks: miks ma pean Google-it kasutama kui ma võin eelistada hoopis kümneid teisi kaardi pakkujaid? Miks ma lugejana peaksin kasutama seda teenust mida üks inimene eelistab? on piisavalt palju muid teenuse pakkujaid kel on hoopis paremad materjalid kui Google-il.
teiseks, igaühele ei lähe korda kus see "objekt" asub, nad tahavad hoopis muud infot teada, millal, kui palju, kui suur, kelle poolt jne. jne. See kes tahab teada asukohta oskab ka sellest informatsiooni "rägastikust" läbi minna Peale paari kasutamist on selge, pakkudes aga erinevaid variante teeb see hoopis kasutaja, kes soovib sellist infot, elu keerulisemaks, sest ta peab harjuma erinevate informatsiooni esitlustega.
kolmandaks: selleks et teada kus "objekt" asub saab kenast panna asendikaardi, ei ole vaja klikkida üldse kusagil. Seda siis näiteks linnaosade, parkide, jõgede, järvede jne puhul. Monumentide, skulptuuride, ehitiste jne puhul on ikka mitu korda tähtsam kes on teinud, millal, millest, kõrgus, laius, pikkus jne.jne kui see et on näha vaid pilt ja link asukohale.
neljandaks: miks sa arvad et kõik teavad mis asi on üldsegi "google kaardid"?
viiendaks: kui mind huvitavad "objekti" geograafilised koordinaadid, siis kust ma need leian?
rääkimata kujunduslikust lähenemisest --TarmoK 7. oktoober 2007, kell 11:08 (UTC)
loomulikult ei pea Googlit kasutama. Võib ka muu kaardi Google asemele panna. Küsimus on selles, et tavalugeja jaoks oleks asi võimalikult lihtsaks tehtud. Põhjalikuma huviga inimese jaoks peavad päris kindlasti olema laiemad võimalused ja seda pakub geohack.
asendikaart on muidugi väga hea, kuid ainult teatud piirides. Ja asendikaardi valmistamine võtab reeglina jupp aega. Lihtsam on kasutada valmis lahendusi.
"google kaardi" - no nii lihtsalt on selle webi lehekülje nimi. Vabalt võib midagi muud sinna kirjutada
objekti koordinaadid saab mall:geopilt arutelus toodud leheküljelt.--Hendrix 7. oktoober 2007, kell 11:20 (UTC)
"rääkimata kujunduslikust lähenemisest" - kuidas sellest peab aru saama?--Hendrix 7. oktoober 2007, kell 11:25 (UTC)
Kujundus tõesti kena. Koordinaatide paigutus on ka minu maitse järgi. AGA - koordinaadid on valed, seda kohta ei peaks mina üldse annelinnaks, vaatamata sellele, et google kaardid just sinna on "annelinn" kirjutanud.--Ken 7. oktoober 2007, kell 11:27 (UTC)
koordinaadid on tõesti täitsa mööda...--Hendrix 7. oktoober 2007, kell 11:39 (UTC)

kujunduse koha pealt küsimus - miks viidete tekst peab olema nii tilluke?--Hendrix 7. oktoober 2007, kell 12:23 (UTC)