Kasutaja arutelu:Seidelberg

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere tulemast Vikipeediasse, Seidelberg! Andres 8. juuli 2008, kell 10:26 (UTC)

Aga laamendada ikkagi ei maksa. Kui soovid harjutada, siis selleks on liivakast.--Rünno 21. aprill 2009, kell 17:31 (UTC)
Samad sõnad veel kord. Kui tahad midagi proovida, tee seda palun liivakastis. Ja kindlasti kasuta redigeerimisel enne salvestamist nuppu "Näita eelvaadet", siis juba näed, kas tulemus on selline, nagu soovisid. Adeliine 21. aprill 2009, kell 17:42 (UTC)


Liivakast ei tööta ju, selles suur probleem ongi.

Loe, palun, teavet ja siis saad aru, milles probleem. Plastikaken on ainult aknaraami valmistamise erijuhtum--Rünno 21. aprill 2009, kell 18:04 (UTC)

Mis teavet, pane link.

Mille põhjal Sa üldse kirjutad?--Rünno 21. aprill 2009, kell 18:08 (UTC)

Sa mõtled, et kust on U väärtused võetud? Tootjate kodulehed.

Soojusjuhtivus on seotud klaasi, mitte aknaraamiga. Jäta, palun, ükskord laamendamine.--Rünno 21. aprill 2009, kell 18:15 (UTC)

Ei ole, see on seotud mõlemaga, nii klaaspaketi kui aknaraamiga. Nii et sul on vale arusaamine asjast, ma selle artikli võtnud omale südameasjaks, nii et ma nende asjadega kursis. On kasutusel erinevad U väärtused, Uw ehk akna soojusjuhtivus, Uf ehk aknaraami soojusjuhtivus ja Ug ehk klaasi soojusjuhivus tegur. Uw = raami % x Uf + klaasi % x Ug

Nii, et Rünno, tee asjad selgeks ja vabandust sooviks ka kuulda.

No, kui Sa nii täpseks tahad minna, siis võta palun arvesse, et on olemas ka küttega aknaraamid.--Rünno 21. aprill 2009, kell 18:22 (UTC)

Teen ettepaneku antud kasutaja mõneks ajaks blokeerida. Las rahuneb maha ja loeb veidi kirjandust.--Rünno 21. aprill 2009, kell 18:25 (UTC)

Teen ettepaneku kasutaja Rünno alaliselt plokeerida, kuna segab artikli täiendamist. Ta ka ei kirjuta oma kommentaare artikli arutellu vaid minu isiku alla, millega ei aita ta kuidagi kaasa artikli täiustamisele vaid töötab artiklile hoopis vastu. Lisaks ei oma ta ka teadmisi soojusjuhtivusest ega materjalide soojajuhtivusest ega võta ka kuulda, kui talle öelda, et ta eksib.

Palun ära pane artiklisse katkisi tabeleid. Nagu varem soovitatud, harjuta enne liivakastis. --Epp 21. aprill 2009, kell 18:42 (UTC)


Nu pool tundi kannatate välja, kuni ma artikli valmis saan. Ja liivakast ei tööta nagu ju, pole kirjutamise linki.


Soojusjuhtivuse kohta. Kiirelt kribatud vastuse korrektsus jätab soovida. "Soojusjuhtivus on seotud klaasi, mitte aknaraamiga." - oleks pidanud kirjutama, et kogu akna soojusjuhtivus sõltub peamiselt klaaside soojusjuhtivusest, sest raami osakaal kogu akna pidalast on umbes 5%. Seega on mõistetav, miks näiteks Glaskek peab soojusjuhtivuse arvetamist oluliseks klaaspaketi valikul. Raamide juures mainitakse soojusjuhtivust ainult moka otsast.--Rünno 22. aprill 2009, kell 07:59 (UTC)

Nu vot Rünno, sinu viga ongi see, et sa kiirelt rabistad asjast mingit aimu omamata. Võta omale aega! See on tore, et tänaseks oled juba edasi arenenud ja mõistad, et ka aknaraamid juhivad sooja. Nüüd ära usu Glaskeki vaid võta joonlaud ja arvuta kokku oma köögiakna klaasi pindala ja raami pindala, liida need kokku ja arvuta mis protsent tuleb. Tavakorteris (Mustamäe, Õismäe) moodustab raam 10-15% akna pindalast, seega 10-15% kogu akna soojusjuhtivusest sõltub aknaraami soojusjuhtivusest. Seidelberg