Kasutaja arutelu:Oml1111/Lõikude puu

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Suur tänu sisuka artikli eest! Lisan mõne kommentaari.

  1. Soovitan sul „lõikudepuu“ kokku kirjutada. Kas sa arvad, et nii sobiks?
  2. Palun pane artikli alguse mõiste rasvasesse kirja.
  3. Palun pane matemaatilised konstruktsioonid (logaritmid) matemaatilisse kirjaviisi. Selle kohta saab vaadata siit.
  4. Palun pane ingliskeelsed sõnad kaldkirja.
  5. Soovitan kirjutada ühendi "Vahemikust Miinimumi Pärimise probleem" väikeste tähtedega ja ilma jutumärkideta.
  6. Väldi kantseliitlikku sõna "teostama". Loe selle kohta siit.
  7. Sinu artiklis on vähe viiteid. Mõistan probleemi, kuna ka ingliskeelses algartiklis on neid vähe. Kas on võimalik leida muid allikaid, et praegu viideteta teksti kinnitada?
  8. Internetiallikatel peab olema märgitud kasutamise kuupäev.
  9. Palun kustuta peatükk "Allikad" ja pane kõik allikad "Viidete" peatükki.

Kui oled need muutused teinud, anna siinsamas teada. Siis saan artikli veelkord üle vaadata. Edu! --Kairijan (arutelu) 10. aprill 2018, kell 21:51 (EEST)[vasta]

Tegin enamus muudatused ära. Ma otsustasin jääda "Lõikude puu" juurde sellepärast et selline kirjaviis paistab olevat levinum nende eestlaste seas kes teemaga tegelevad (ehk peamiselt võislusprogrammeerimise ja olümpiaadidega tegelevad inimesed). See grupp on tegelt väga väike, aga ma hetkel ei näe mõjuvamat põhjust kokku kirjutada.
Viitamise poolest just definitsiooni ja struktuuri kirjelduse kohta oli väga raske mingeid korralikke viiteid leida. Praeguse seisuga leiab see andmestruktuur lõviosa kasutusest praktikas ja seega enamus infot tuleb praktiseerijatelt. Tulemusena praktiliselt kõikides allikates mida ma leida suutsin õeldakse et "lõikude puu on kuhja (ingl Heap) sugune andmestruktuur mis salvestab infot lõikude vahemike kohta" ja siis laskutakse otse selle funktsionaalsust kirjeldama. Ma arvan et vikipeedias on parem konkreetsema definitsiooni anda ja struktuuri põhjalikumalt kirjeldada, seega ma improviseerisin selles osas. Selline definitsioon ja struktuuri kirjeldus pole kusagilt otse välja loetav, aga kui nendest allikatest lugeda kuidas lõikude puust räägiti ja kuidas selle funktsionaalsust kirjeldati, siis on arusaadav et just sellist definitsiooni peeti silmas.
Igatahes loodetavasti praegune seis on hea. Selle artikli kallal töötamine on hea kogemus olnud. (Oml1111 (arutelu) 26. aprill 2018, kell 13:20 (EEST))[vasta]

---

Aitäh paranduste eest.

Ehk saad ka viimase internetiviite teha selliseks nagu teised?

Seejärel võid artikli põhiruumi laadida. Juhis selleks on siin. Siis on töö arvestatud.

--Kairijan (arutelu) 26. aprill 2018, kell 20:37 (EEST)[vasta]

Tehtud. Tänan! (Oml1111 (arutelu) 27. aprill 2018, kell 18:18 (EEST))[vasta]